Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czym przyklejac cewke do płytki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

czym przyklejac cewke do płytki

Jak temacie. Czy nada sie jakis zwykły klej typu superatack. A moze poxipol czy osmiorniczka ??
    Czekam na odp.

Nie napisales co to za cewka. Najczesczesciej zakleja sie silikonem budowlanym a moze byc osmiorniczka czy pattex.

Skomentuj

Klejem na gorąco.

Skomentuj

a czy mozna nawinac na taka masywna szpule z drewna i potem ja tak zostawic ?

nie wplynie to niekorzystnie na dzwiek ??

Skomentuj

Klej na gorąco,albo klej montażowy.

Skomentuj

ja przyklejam silikonek , lub klejem na goraco .
            ostatnio dryty cewki w plytk wlutowałem

Skomentuj

Witam

Proponuję coś w oparciu o żywicę.

Epidian 5 - klej epoksydowy. Można nim zarówno zabezpieczać cewki, jak i kleić cewki do membrany.
              Gdy regenerowałem głośniczki, to właśnie nim kleiłem... Ponadto ma dużą w miarę wytrzymałość termiczną.

Pozdrawiam

Skomentuj

Ja proponuje klej na goraco (glut). Z silikonem mam zle doswiadczenia bo jak przyklejalem cewke rdzeniowa 12mH w subie to niby wszystko fajnie bylo - gorzej jak chcialem ja odkleic to mi sie caly "nadbiegunnik" cewki urwal i zostal w subie, a przeciez byl zelazny...

Skomentuj

Ja przywiazuje to dratwa do plytki a potem dla pewnosci jeszcze klejem na goraca trzyma mocno
                  tymek jak jestes z olsztynka to odezwij sie do mnie na gg bo sie prowdopodobnie znamy tak mi sie wydaje moj gg 8045219

Skomentuj

hehehhehe moja dziewczyna powiedziala ze na superGlu'ta :) ))))))

Skomentuj

A nie lepiej na opaski zaciskowe wiercimy dziurki w plytce opaski i elegancja nie da sie wyrwac a jesli kiedykolwiek postanowimy zmienic cewke to ciach przecinamy i nastepna i po krzyku a jak silikonu sie przywali za duzo to potem cewka moze tego nie wytrzymac i sie rozpierdzielic.

Skomentuj

Czaruję...
                      X