Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz do subwoofer'a i transformator z Unitry PW-7011

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz do subwoofer'a i transformator z Unitry PW-7011

Posiadam transformator wyciągnięty z Unitry PW-7011. Czy ktoś z was orientuje się jakiej jest mocy? Jakie powinien posiadać napięcia i na których wyjściach? Czy byłby wystarczający do takiej końcówki - http://sklep.avt.pl/photo/_pdf/AVT2762.pdf ? Jeśli tak to jaki najlepiej użyć przedwzmacniacz, filtry itd.? Chciałbym nim zasilić subwoofer na STX GDN-22-120-4 lub GDN-32-150-4. Czy może macie jakieś lepsze propozycje w cenie tych STX'ow?

Bekcs eKm, najprostszy sposób to zmierzenie napięć na uzwojeniu wtórnym.
    A z tego co udało mi się znaleźć w necie (google nie boli!) trafo ma 90W, więc do zasilania wzmacniacza do suba będzie za słaby.

Skomentuj

Sprawdź - zmierz jakie masz napięcie na uzwojeniu wtórnym i będziesz wiedział co możesz tym napędzić.
      Zamieszczone przez bart210
      trafo ma 90W, więc do zasilania wzmacniacza do suba będzie za słaby.
      jak tylko napięcie odpowiednie to spokojnie można tadka napędzać nim.

Skomentuj

To trafo do się nada, sam je kiedyś miałem w konfiguracji z tda 7294, na wtórnym o ile pamiętam ma ok. 2x25
        Pozdrawiam

Skomentuj

Dziękuje wszystkim za pomoc. Mam do was jeszcze jedno pytanie. Jak podłączyć ten transformator? Czy ten transformator ma napięcia symetryczne? Jak do tej pory spotkałem się jedynie z transformatorami w których wszystkie wyjścia były dla mnie oczywiste.

Skomentuj

miernik w dlon i sprawdz

Skomentuj

Jednak pokusiłem się o złożenie tego http://sklep.avt.pl/photo/_pdf/AVT2762.pdf Jednak pojawił się problem z potencjometrem. Coś źle podłączyłem i buczy :razz: . Posiadam taki B50KΩX2 CBN. W jaki sposób należy go podłączyć? Jaki układ najlepiej będzie sie nadawał jako regulacja głośności i filtr do subwoofer'a do tej końcówki?

Skomentuj

Czaruję...
              X