Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

gdzie mogę kupić wzmacniacz 5.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

gdzie mogę kupić wzmacniacz 5.1

witam ! chciałbym kupić wzmacniacz 5.1 do zabudowy w subie... gdzie mogę coś takiego kupić?

samemu nie lepiej zrobic ?

Skomentuj

Napisz moze cos wiecej? :wink:

>ile kasy?
      >jaki pokuj?
      >do czego [muzyka/kino]
      >pod jakie głosniki?
      >jakie ogólne załozenia co do brzmienia?
      >ok ile mocy?

[ Dodano: 2008-05-31, 16:30 ]
      krzyhoo9 moze miał na mysli opcje dla takich co nie chca sie bawic w elektronike albo "boja sie inwestowac bo moze nie wyjsc"i straca kase...?

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
        widzę że niektórzy się tu proszą o warny!

plastek88, a to nie lepiej ampli kupić ?
        Przecież bez sensu - taka końcówka w subie, bez pilota sie nie obędzie przecież, więc DIY odpada, a fabrycznych konstrukcji tego typu nie ma , chyba żebyś z jakiegoś lodżiteka wyjął, tyle że to też średnio opłacalne...

Skomentuj

Tak tylko jak na tych logitechach pisze 5.1 [5x50+1x80] :lol: to tak naprawde jest cos koło 5x15-25w+1x30-50w. Z tego co wiem te parametry sa ostro zawyzane.... :neutral:

Moze niech wypowie sie autor topicu bo nie wiemy do konca czego oczekuje.... :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez pizdzik
            Tak tylko jak na tych logitechach pisze 5.1 [5x50+1x80] :lol: to tak naprawde jest cos koło 5x15-25w+1x30-50w. Z tego co wiem te parametry sa ostro zawyzane.... :neutral:
            zależy w których , w z5500 masz 5 x tda7294 czy 7293 + mostek tychże tadków ;]

Skomentuj

zależy w których , w z5500 masz 5 x tda7294 czy 7293 + mostek tychże tadków ;]
              Dokładnie, potwierdzam. Tylko mi sie wydaje że inny jeszcze model tych TDA, ale napewno tda i mostek na suba

Skomentuj

i trafo 2 x 24vac, chyba ze 250va.

Rozbierałem parę lodżiteków i temu podobnych krejtiwów, ale jakiś czas temu i nie bardzo pamiętam co dokładnie gdzie było :)

Skomentuj

no myślałem żeby kupić amplituner ale dość drogie są i wydawało mi sie ze będzie taniej jak kupie taki wzmacniacz do suba... a suba bede robił z głośnikiem SONY XS-L102P5S...

Skomentuj

ampli możesz kupić już za 550zł - nową yamaszkę z gwarą , ja tak właśnie robiłem.
                    Niczego nie masz szans kupić taniej, nawet używki sa nieopłacalne :)

Zamieszczone przez plastek88
                    a suba bede robił z głośnikiem SONY XS-L102P5S...
                    fuj :/

Skomentuj

czemu fuj? będzie źle grał?

Skomentuj

to kiepski głośnik ... i w dodatku beznadziejnie wyglądający - wstyd coś takiego w domu trzymać

plastek88, powiedz ile masz na to całe kino ?

Skomentuj

wydałem na niego 140zl...myślałem ze będzie dobry...no to mam zmułe... będę miał coś kolo 1000zl

Skomentuj

Do kina niezłe są SLSy, do tego jakiś n-mosfet i już nie jest źle :)

Zostanie ze 150zł średnio na kolumnę...
                            jakiej wielkości jest pomieszczenie w którym ma grać to kino?

Skomentuj

plastek88-tego wooferka zawsze mozna opchnac na allegro... :razz:

Skomentuj

a co do pomieszczenia to chciałbym coś uniwersalnego bo dość często sie przeprowadzam...

[ Dodano: 2008-06-01, 21:08 ]
                                ale przeważnie mam pokoje tak kolo 10m2

Skomentuj

No to w takiej cenie SLS 10 + jakiś wzmak na tranach, ostatecznie mostek tda od Irka
                                  +
                                  jakiś ampli tani - taki o jakim wspomniałem wyżej
                                  +
                                  5 monitorków na jakiś małych głośnikach, tesla arn116 starczy w zupełności + stx pj

Można też pójść krok dalej i np zrobić 5 monitorków na arn150 i wtedy w takim pomieszczeniu sub będzie w sumie zbędny ;] tyle że kosztem średnich tonów.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X