Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sharp SX-8800 Problemos

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sharp SX-8800 Problemos

Witam wszystkich forumowiczów!! Bez owijania w bawełne.... Mam Sharp SX-8800 niestety jest on uszkodzony, uszkodzenie polega na tym że spaliła sie jedna końcówka STK...(kazdy kto mial z tym doczynienia wie co tam siedzi jaki model) Pytanie brzmi: Czy sa jakies zamienniki do tego czegos?? Czy opłaca sie naprawiac ten badziew?? Czy ktos mial podobny problem?? Prosze o pomoc Kolegów z Forum:)

maneater89_1989, nie oplaca sie naprawiać, możesz wykorzystać trafo/trafa które tam są żeby zrobić na nich coś lepszego Co do zamienników, ciężko w ogóle znaleźć oryginał, więc od tego zacznijmy. Najlepiej wpakuj tam HOLTONa 200 lub Uniampa na 2 parach koncowych

Skomentuj

Z tego co mi wiadomo orginały sa NIEPRODUKOWANE, zamienniki to badziew, ewentualnie mozesz wyrwac cos ze "starych składów"-o ile takie sa?

Skomentuj

Dzięki chlopaki za odpowiedz, ten sharp ma 2trafa 500W ponad 2x82V kazde i wiem ze mozna zrobic z nich niezły wzmach, pytałem IRKA o uniampa i mowi jezeli dane co napisałem sa prawdziwe mozna bedzie zrobic nawet 2x200W wiec opcja mnie zadowala, szkoda tylko ze IREK niema czasu teraz ale jak go znajdzie bede go atakował....a tak jak teraz wzmcniacz stoi wolal bym zeby gralo to a nie stało, w prawdzie uruchomiłem jeden kanał ale 1x200 w przypadku STK to jest nic a pisano ze to ma takiego kopa...Jeszcze raz dzieki za odp :wink:

Skomentuj

maneater89_1989, naprawde warto poczekac na wolny czas irka. pomysl - gdzie tak tanio kupisz czas takiego specjalisty? wg mnie warto poczekac te 2 miesiace az irek zadomowi sie w nowej pracy...

Skomentuj

Też tak mysle ze warto poczekac:) Wiem jak chwalone sa Jego produkty:) A swoją drogą nie chce mi sie wydziwiac z obudową a skoto juz ją mam bo po sharpie to czemu by nie wpakować w nią UniAmp'a :wink: Obudowa jest duża mozna ją troszke zmodernizowac z przodu, a tak czy inaczej chciałem zeby UniAmp tam zamontowany nie był wzmacniaczem a końcówka mocy sterowaną przez przedwzmacniacz który zamierzam kupic...Tu tez myśle jaki?? Mój aktualny sprzęt ktory zaczełem kupowac niedawno to Deck Pioneer CT-737 Mark II, Tuner Pioneer F-447, CD Pioneer PD-S701(jeszcze nie przyszedł ale juz kupiony) No i ten poległy sharp...Macie jakies propozycje dotyczące przedwzmacniacza?? cos do 300zl?? Myslalem o jakims Pioneerze bo jednak lubie firme ale ona niema zasobu przedwzmachow, jak juz to cena kosmos powyzej 600zl :sad: Czekam na propozycje :razz:

Skomentuj

przeciez uniamp nie potrzebuje preampa

Skomentuj

Zamieszczone przez maneater89_1989
                Tu tez myśle jaki??
                przeciez irek tez pracuje nad ciekawym preampem

Zamieszczone przez maneater89_1989
                Myslalem o jakims Pioneerze bo jednak lubie firme
                i chcesz szpecic brzmienie uniampa pionkiem? :| przeciez to zupelnie inna polka...

Skomentuj

Paweł S dzięki ze powiedziałes ze Irek nad takim czyms pracuje :wink: Mam to juz na uwadze :wink: Ale mysle ze reszta mojego sprzetu bedzie dobra i jakość bedzie na pozomie :wink: ja nie potrzebuje High-Endu jak co niektórzy na forum :wink:

n_omyzs wiem ze nie potrzebuje ale chodzi mi o to ze wolał bym zeby UniAmp zaprojektowany dla mnie przez IRKA był tylko końcówką mocy i zebym do niego miał jeszcze preamp :wink: Nie zrozumielismy sie ale nieszkodzi, sprostowane :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                  X