Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz 2x400wat

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz 2x400wat

szukam jakiegoś sprawdzonego schematu wzmacniacza na tranzystorach bipolarnych najchętniej Toshiby 2SC5200 2SA1943 jak by ktoś miał jeszcze projekt płytki było by super moze być większej mocy nawet do 800wat chciaz schemat ideowy igod/irek licze na was na innych oczywiście tez

Te tranzystory to Shankeny?? Mnie też taki wzmacniacz by się przydał, tylko może 2x200W

Skomentuj

tego typu tranzystorki siedza w yamaha a-960II klasa A...sankeny 2SC2773 i 2SA1169
      te toshiby sa ich odpowiednikami i jestem ich ciekaw zwarzywszy na to za sa tanie ok 8 zł/ szt.
      szukalem serwisowki do niej w necie ale nie znalazlem :( ...wiec pewnie kupie w papierze

Skomentuj

A masz do nich jakiś schemacik??

Skomentuj

właśnie dla tego chciał bym coś na tych tranzystorach teoretycznie są idealne napięcie do 230V i tanie jak barszcz w porówaniu z konkurencją.....

Skomentuj

Ktos tu chciał wzmacniacz na tranzystorach SanKen o mocy 2x200Wat. Chociaż ja wycisłem z niego w mostku ponad 600wat. Drobne modyfikacje i bedzie bardzo dobrej jakości, chociaż i teraz dobrze gra na estradówkach.

http://microxeon.webpark.pl/1.jpg

Skomentuj

a masz do niego płytkę PCB?? Bo nie bawiłem się jeszcze w samodzielne projektowanie :(

Skomentuj

Tak mam plytke do niego. Zapytałem sie admina czy by nie dało rady umiescic całego opisu wzmaka lacznie z montarzem itd na stronie . Z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz.
                Ja dysponuje serwerem o pojemnosci chyba 2mb wiec jak narazie nie mam jak tego udostepnic.

Skomentuj

Czaruję...
                X