Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

koszta wzmacniacz 2x150 w w rms

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

koszta wzmacniacz 2x150 w w rms

witam.
    po rozważaniach doszedłem do wniosku że sprzedam wzmacniacz onkyo a-8420 bo jest za słaby :(
    teraz mam pytanie....przeglądając ceny zestawów "a la kit, zrób to sam" znalazłem końcówkę na mostku tda (dokładnie ne 022).... ma to niby w mostku 200 wat, kosztuje 75 zł bez przesyłki.....
    czy warto??
    jakie trafo do tego i zasilacz?
    a może ktos jest w stanie złożyć takie coś (końcówka+zasilacz+jakieś drobne regulacje volume, balance i tonów)

Camil to jakbyś się przesiadał z malucha do poloneza. Zostaw onkyo, bo do normalnego słuchania wystarczy. A mostek TDA jest kicha. Lepiej zrób uniampa albo kup coś gotowego o ile chcesz tak bardzo zmieniać. Nic na scalakach, bo to jakości ma wręcz zero.

Skomentuj

Dokładnie to jakbyś się cofnął wstecz(jakośc). Po za tym z tego mostka 200W RMS raczej też nie będzie.

Skomentuj

szkoda ze ludzie jeszcze sie nabieraja na magiczne 200W z mostka TDA.
        Oczywiscie mostek TDA bedzie mial wyzsza moc niz ten wzmacniacz tylko ze co komu po samych scalakach TDA. A gdzie obudowa, trafo i reszta ktora ma onkyo?

Skomentuj

camil1987, lepiej wypruj flaki z tego ONKYO i włóż do środka UniAmpa zaprojektowanego przez Irka ( elementy elektroniczne: ~100 zł; PCB: ~30 zł; trafo 2x35VAC na jałowo: ~170 zł; jakiś KIT przedwzmacniacza: ~50 zł )
          Z drugiej strony wydaje mi się, że przy odrobinie chęci i kombinacji można w tym ONKYO podmienić tylko końcówki mocy i dodać im odpowiednie zasilanie. W ten sposób zachowasz pełną funkcjonalność obecnego sprzętu.

Skomentuj

Czaruję...
          X