Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmak i trafko 2x14VAC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmak i trafko 2x14VAC

Siemka.

Potrzebuje jakis maly wzmacniaczyk, kit, w ktorym wykorzystam trafko 2x14VAC 3A..

znalazlem ciekawy kit avt2450 w ktorym jest praktycznie wszystko czego oczekuje, gdyz ma nawet zasilacz z mostkiem na swojej plytce. moze blizej:
    http://www.elportal.pl/pdf/k15/57_11.pdf
    niestety nie moge go nigdzie znalezc aby go kupic...

jako ze nigdy nie siedzialem w takich malych wzmakach nie mam bladego pojecia co taniego kupic, dlatego prosze o pomoc

polecam kostkę tda1557, jest tania, stereo, no i żeby działała wystarczą jej 4 elementy zewnętrzne licząc z zasilaczem :)

Skomentuj

tylko ze zasilanie ma do 18VDC a ja potrzebuje cos co potrzebuje trafka 2x12-2x15vac...

tda1557 http://www.datasheetcatalog.org/data...557Q_CNV_2.pdf

Skomentuj

dolphin123, jak ty czytasz, 18V max ale od 6V chodzi a jakos typical jest 14.4V

[ Dodano: 2008-08-28, 10:56 ]
        Swoja droga to moglbys podac ile to trafko moze oddac A na kazde uzwojenie. Teoretycznie moglbys zrobic na 30V po polaczeniu uzwojen.

Skomentuj

Moze cos z d-klasy ?
          ad1994 albo tpa3106d1 ?

Skomentuj

n_omyzs, pytanie jak Ty czytasz... z trafa idzie 2x14VAC a tda1557 pracuje idealnie przy 14V ale pradu stalego....
            a ta swoja droga gdybys przeczytal od poczatku to bys doczytal ze trafko jest 2x14VAC 3A..

[ Dodano: 2008-08-28, 11:05 ]
            bprzem, fajnie byloby dorwac jakiegos kita gdyz to nie dla mnie ma byc

[ Dodano: 2008-08-28, 11:10 ]
            Zamieszczone przez n_omyzs
            Teoretycznie moglbys zrobic na 30V po polaczeniu uzwojen.
            jakby tak zrobic to moze uklad:
            http://allegro.pl/item426197829_zest...diatorami.html
            pasowalby ? 30Vzasilanie pytanie czy stalego czy zmiennego

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
              n_omyzs, pytanie jak Ty czytasz... z trafa idzie 2x14VAC a tda1557 pracuje idealnie przy 14V ale pradu stalego....
              a ta swoja droga gdybys przeczytal od poczatku to bys doczytal ze trafko jest 2x14VAC 3A..
              dolphin123, zmylilo mnie ze w poprzednim temacie podales po prostu 2x14 czy tam 15 wiec myslalem ze to 14V symetryczne po wyprostowaniu

Zamieszczone przez dolphin123
              jakby tak zrobic to moze uklad:
              http://allegro.pl/item426...adiatorami.html
              pasowalby ? 30Vzasilanie pytanie czy stalego czy zmiennego
              DC

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                DC
                tak wlasnie myslalem... no niestety

Skomentuj

dolphin123, przecież pod takie trafo możesz podpiąc dosłownie każdą końcówkę. TDA7294 czy lm3886 będą lepiej pracowac nawet niż na wyższym napięciu

Skomentuj

tylko ze tda7294 czy lm3886 to juz jest za duza inwestycja w tym wypadku... moze smieszne ale chodzi tu o wzmacniaczyk 20paro watowy gora... cos do 30-40max z przesylka

Skomentuj

Stereo na mostkach tda2030 pojdzie na nizszym napieciu. Masz wtedy uzwojenie na kanal.

Skomentuj

masz jakis kit do teo moze ?

Skomentuj

sory... jak ja to pisalem to juz chyba spalem.. nie pojdzie. kit jest ale na max 18V.. jakis zakrecony jestem ostatnio..

tda 2007, 2009 do chyba 30V pojedyncze a z tda 2040 i 2052 na 25Vmax przy symetrycznym ale kitow nie ma na pewno tylko schemat. Zreszta to nie problem malo elementow to pajak albo 15zl za siarczan sodu mazak i plytke i tez gra. Poza tym z tych 15zl wykorzystasz moze 20% "surowcow" :P

Skomentuj

Czaruję...
                          X