Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem ze wzmacniaczem 300W

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Proponuje wziąć miernik w rękę i sprawdzić co się pojawia na kabelku REM lub ANT czy jakiś impuls czy 12V. W 100% wzmacniaczy podanie +12V na wejście REM włącza wzmacniacz a zabranie +12V wzmacniacz wyłącza. Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez aspire3000
      Proponuje wziąć miernik w rękę i sprawdzić co się pojawia na kabelku REM lub ANT czy jakiś impuls czy 12V. W 100% wzmacniaczy podanie +12V na wejście REM włącza wzmacniacz a zabranie +12V wzmacniacz wyłącza. Pozdrawiam.
      No dokladnie i o tym tez mowi caly czs suszi.

Skomentuj

W 100% wzmacniaczy podanie +12V na wejście REM włącza wzmacniacz a zabranie +12V wzmacniacz wyłącza.
        Proponuje sprawdzić wzmacniacz np LENCO. Ten wzmacniacz potrzebuje TYLKO impuls. Obecnie mam BLAUPUNKTA, który faktycznie potrzebuje stałego napięcia.

Skomentuj

Zamieszczone przez fenkszyn
          W 100% wzmacniaczy podanie +12V na wejście REM włącza wzmacniacz a zabranie +12V wzmacniacz wyłącza.
          Proponuje sprawdzić wzmacniacz np LENCO. Ten wzmacniacz potrzebuje TYLKO impuls. Obecnie mam BLAUPUNKTA, który faktycznie potrzebuje stałego napięcia.
          To jak ten wzmacniacz jest włączany? Osobny włącznik dający impuls przy włączaniu i wyłączaniu?? I co to jest to LENCO?? Na ich stronie nawet się nie przyznają, ze maja jakiś wzmacniacz samochodowy w ofercie. Hmmm...

Skomentuj

Proponuje zakonczyc juz ta bezsensowna pogawedke.

Wzmacniacz jest zalaczany napieciem a nie zadnym impulsem!
            Tu sie kolega fenksztyn myli.

Nie bedziemy o tym dyskutowac bo to jest fakt i jak sie ktos bedzie upieral przy swoim to bede kasowal posty bo wprowadzaja innych w blad.

Co do podlaczania remote pod plusa czy radio to wszystko zalezy co chcemy uzyskac. Jak tylko sprawdzamy wzmacniacz to remote zwiera sie do plusa. Jesli zasilanie odlacza stacyjka to takie podlaczenie jest tez dopuszczalne choc wzmacniacz powinien byc sterowany z radia.

Nadal nie wiemy dlaczego koledze pala sie bezpieczniki.

Skomentuj

spalilem go całkiem musiałem trafić na jakiegoś rupa. :sad:

Skomentuj

<brawo>
                teraz masz nauczke. nastepnym razem kup cos sprawdzonego ;]

Skomentuj

wkońcu człowiek uczy się na błędach :mrgreen:

Skomentuj

No to pomogliśmy koledze. :oops:
                    Teraz proponuje zrobić zrzutkę na nowy wzmacniacz. :wink:
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj