Myslalem ostatnio nad konstrukcja preampa do zestawu 2.1 ktory obejmowalby:
- male wzmocnienie x4 (na rysunku x10 ale to chyba za duzo) sam nie wiem ile
- filtr subsoniczny dla stereo (24db/okt) na okolo 40Hz - tak mysle opytmalnie
- regulacje glosnosci calego zestawu
- regulacje glosnosci suba (zeby nie trzeba bylo grzebac gdzies z tylu suba zeby cos zmienic)
- regulacje glosnosci basu w stereo (bez przesady, ale mozliwosc malej korekty +/-3-6db)
- sumowanie kanalow - wyjscie na subwoofer
- 4 kanalowy selektor na przelaczniku obrotowym
- oczywiscie zintegrowany modul zasilania
- ewentualnie 2 wejscia sieciowe oraz ich włączniki tak zeby PRE mozna włączac i wylaczac wzmacniacz stereo i sub
Rozrysowalem maly schemacik blokowy moze ktos na to zerknie i powie czy to ma sens
... troche sie znam na elektronice ale to zupelne podstawy. Jesli schemat jest dobry to caly preamp budowalbym pewnie z "przerobionych" zestawow typu filtr subsoniczny, zasilacz uniwersalny, regulacja barwy itd na podstawie konsultacji z forumowiczami ktorzy maja wieksze pojecie ode mnie o elektronice :P..

Pre nie posiadalby dodatkowych filtrow dla suba bo zakladam ze reg. fazy i odciecia mamy zintegrowana w panelu suba aktywnego.
- male wzmocnienie x4 (na rysunku x10 ale to chyba za duzo) sam nie wiem ile

- filtr subsoniczny dla stereo (24db/okt) na okolo 40Hz - tak mysle opytmalnie
- regulacje glosnosci calego zestawu
- regulacje glosnosci suba (zeby nie trzeba bylo grzebac gdzies z tylu suba zeby cos zmienic)
- regulacje glosnosci basu w stereo (bez przesady, ale mozliwosc malej korekty +/-3-6db)
- sumowanie kanalow - wyjscie na subwoofer
- 4 kanalowy selektor na przelaczniku obrotowym
- oczywiscie zintegrowany modul zasilania
- ewentualnie 2 wejscia sieciowe oraz ich włączniki tak zeby PRE mozna włączac i wylaczac wzmacniacz stereo i sub
Rozrysowalem maly schemacik blokowy moze ktos na to zerknie i powie czy to ma sens

Pre nie posiadalby dodatkowych filtrow dla suba bo zakladam ze reg. fazy i odciecia mamy zintegrowana w panelu suba aktywnego.