Nie jestem wszystko wiedzacy. Mam YAMAHE AX-550. ma do tego 4 kolumny nie wazne jakie bo nie o to chodzi, podlaczylem go do kompa zeby sobie ogladac filmy, oczywiscie mam karte zintegrowana najgorszy pasc < gowno nie karta, szajs, karta do niczego, najwiekszy badziew, niewiem jak to moge jeszcze nazwac > chyba jaki jest, i mam poprostu stereo. przod to 1 kanal ( R ) a tyl to 2 ( L ), ale jak moj kumpel przyszedl ze swoim kompem i tez ma jakiegos pascia i podlaczylismy go normalnie jak zawsze wzm do 1 do wyjscia na karcie muzycznej i wlaczylismy z ciekawosci program do testowania glosnikow < taki jaki jest w windowsie xp > to ku mojemu zaskoczeniu kazdy glosnik gral z osobna, a przeciez z tego co wiem ten wzm nie ma zadnego dekodera dzwieku w sobie i ta karta tez wiec jakim cudem to tak gralo. < test polegal na odsluchaniu melodyjki na kazdym z 4 glosnikow pokoleji z osobna.>
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pewnie to najglupsze pytanie na swiecie ale co mi tam...
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Jesi chodzi o kompa kumpla to tego sie juz nigdy nie dowiem, bo byla ipreza u niego w domu i wywalilismy go przez okon z 10 pietra i sie rozleciala rano go ktos zabral:p a co do mojej karty to zebym ja iwedzial, kabel zwykly jeck stereo. Nie kapuje o co ci chodzi z ustawieniem wzm mozesz precyzyjniej pliss
Skomentuj
-
Jesli uzyty kabel był zwykłym jackiem->chinch stereo, a przesyłany sugnał audio był w postaci analogowej. To nawet korzystając z kodera Dolby Surround (po stronie kompa mógłbyc w postaci softwareowej) nie mozna uzyskac efektu ze w kazdym z 4 głosników słyszycie osobno sygnał. Po prostu nie ma możliwości przesyłania za pomoca sygnału stereo informacji 4 kanałowej z rozsądną separacja kanałów umozliwiająca takie efekty dzwiekowe o których piszesz.
Najwyrażniej doświadczenie o którym piszesz odbywało sie właśnie na tej imprezie i dlatego piszesz to co piszesz.
Skomentuj
-
HAHAH Dobre. Ale nie doswiadczenie sie odbylo 3 dni wczesniej. Zgadzam sie z tym co mowisz, bo to nie mozliwe zeby atk sie satlo , ale niestety glosniki graly kazdy z osobna i nie wkretam tu kity, a nie jest mozliwe zeby ten sygal byc cyfrowy bo przeciez wykle glosniki komputerowy by nie graly, wiec jak to mozna wytlumaczyc?? I sam niewiem dlaczego tak bylo, to tak byc niepowinno. Wiec jak ktos wie jak to sie stac moglo to chetnie poslucham. pozdro
Skomentuj
Skomentuj