Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Yamaha A-960II

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Yamaha A-960II

Witam wszystkich.

Jako że jestem nowy i to mój pierwszy post proszę o wyrozumiałość. Panowie szukam rady od trochę bardziej doświadczonych osób niż ja które są osłuchane i biegłe w temacie. Aha w razie nie tego działu proszę o przeniesienie i o poinformowanie mnie o tym. A więc tak jak temat wskazuje mam możliwość zakupu w/w urządzenia doszukałem się iż jest to dobrej klasy analogowy wzmacniacz stereo który pozwolił by cieszyć się dźwiękiem. Moje pytanie jest następujące czy sprzęt jest wart wydania pieniędzy jeśli tak to ile bo puki co DIY nie wchodzi w rachubę. I jeśli ktoś miał doświadczenia z tym że sprzętem to proszę o opinie z góry dziękuje i za wszelkie niejasności przepraszam. :mrgreen:

Bardzo dobry sprzęt z wyższej półki. Bardzo specyficzny wygląd ( te potencjometry - mi osobiście się nie podobają :P )
    Potęzna konstrukcja.
    Jeśli wzmacniacz nie był naprawiany( większe naprawy jak np końcówka ) /modyfikowany to w zależności od stanu, można dać ok 400 zł.
    Posiada tak zwany "wykop", takie charakterystyczne Yamah'owskie brzmienie. Gra dynamicznie. Dobry odstęp sygnał/szum.
    Będziesz napewno zadowolony.
    Przy zakupie posprawdzaj potencjometry, zastosowanie suwakowych czasami skutkowało trzeszczeniem.

Skomentuj

Czaruję...
    X