Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy taki bezpiecznik będzie dobry

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy taki bezpiecznik będzie dobry

Witam padł mi bezpiecznik w panelu od Irka miał oznaczenie E2.5 A / 125 V

Poszedłem kupić nowy gosciu zapytał mnie tylko o amperaż a ja dodatkowo dałem mu do ręki ten bezpiecznik a on dął mi F2.5 L / 250 V

I mam pytanie czy ten bezpiecznik będzie napewno dobry ??

Niestety nie bo dal Ci bezpiecznik szybki a musi byc zwloczny z litera T.
    Nie wiem skad wziales to oznaczenie na bezpieczniku 125V oczywiscie powinno byc 250V.
    Inna sprawa to to ze jak pali sie ten bezpiecznik to mozliwe ze padl miekki start co sie zdaza (pada termistor rozruchowy) i wtedy trafo rusza bez miekkiego startu i po ktoryms wlaczeniu pali sie bezpiecznik. Sprawdz ten termistor i jesli to tylko on to wsadz bezpiecznik 4-5A zeby wzmacniacz na razie dzialal a ustalimy jak to naprawic.

Skomentuj

wyraźnie irku jest takie oznaczenie E 2.5 A / 125 V na tym spalonym bezpieczniku.

Musisz mi dokładnie napisać gdzie sie wszytsko znajduje gdzie tego szukac po odkręceniu chyba ze łatwiej będzie Ci wysłać panel ??

A miękki start działał bez zarzutu za każdym razem panel załączał sie dopiero po chwili wiec chyba jest ok.

Skomentuj

juz ci napisalem w mailu jak sprawdzic i ktory to element.
        Na bezpieczniku moze byc napisane 125V ale bedzie tez 250V co jest warunkiem dopuszczenia go do uzytku w polsce.

Skomentuj

ok skoro tak mówisz to tak jest

A nadal jesteś pewien ze to miękki start bo wiem że działał za każdym razem słychać było jak po podaniu sygnału załączał sie panel a dopiero po chwili Sub zaczynał grac

Skomentuj

Radekkk1984, opóźnione załączanie głośnika, a softstart do dwie rożne rzeczy.

Skomentuj

aha ok sorki za pomyłkę :oops:

Skomentuj

Czaruję...
              X