Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tani wzmacniacz z jakiegoś kita = bardzo proszę o pomoc!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tani wzmacniacz z jakiegoś kita = bardzo proszę o pomoc!

W nie tak w końcu dalekiej przyszłości mam zamiar sklecić wzmacniacz do monitorków komputerowych [których jeszcze nie ma;] ]. Ma to być niezwykle tania konstrukcja, o mocy która uciągnęłaby jakieś planowane 13cm STX'y. Myślałem o max 2x20W. Oczywiście w grę wchodzą kity. Wzmacniacz przynajmniej na razie nie musi miec regulacji barwy a nawet głośności, w końcu całość będzie pracowała jedynie przy komputerze i wszystko będzie sterowane właśnie z niego. Teraz cena, jaką mam zamiar wydać na całość: 50złotych Wiadomo, że za tą cenę nawet trafa nie skołuję, zatem tutaj moje pytanie: Czy moglibyście pomóc w znalezieniu kitu pod który mógłbym podpiąć pod jedno z trafek które udało mi się zgromadzić, a są to:

trafo z elizabeth HI-FI: TS 90/5/676
    trafo z magnetofonu unitry: TS 40/43/676
    trafo od Unitra AIDA: bodajze TS 60/12
    trafo od amatora 2: niestety niewiem jakie parametry bo odkleila sie naklejka

bardzo prosiłbym o podanie jakichś konkretnych kitów które mogłyby współpracować z którymś z tych transformatorów

ja osobiscie jednak namówił bym cie na sklecenie wzmaka przez ciebie będzie taniej a biorąc pod uwagę moc konstukcja bedzie prosta

Skomentuj

no tak, ale co konkretnie proponujesz? myslalem moze o tym, zeby kupic samą płytkę oraz dokumentację, moze same elementy beda tansze?

Skomentuj

tda1554q 2x20W

Skomentuj

albo tda1557 prawie to samo 2*22w max 18v

Skomentuj

hmm, kupie scalaka, ale co dalej, czy/gdzie znajde schemat i plytke do takiej aplikacji?

Skomentuj

gogle+nazwa scalaka+.pdf napewno znajdziesz notę katalogową z aplikacją (tam czesto są też płytki)

Skomentuj

eee, dzieki ale niebardzo, jesli chodzi o wytrawianie płytek, to na pewno sobie nie poradze, wolalbym jednak jakis zestaw

Skomentuj

do tda15454q jest plytka w avt (kit 2104/1) bardzo prosta i mala chyba 4 zl kosztuje i ma dodatkowo ciche zalaczanie, kiedys zrobilem i smiga, zasilanie 18v max, scalaka dorwiesz w sklepie za 15zl i do tego jeden rezystor, 4 kondy i gotowe

Skomentuj

Znajdź kit jabla na ukłądach TDA2030 w wersji na zasilanie pojedyncze !.Wszystkie te trafa nie maja uzwojeń symetrycznych

Skomentuj

dobrze ze nikt nie poradził odrazu 2x tda 7294<pewnie dlatego ze wtršciłes o trafach>
                      tda 2030,tda 2003,tda 2004 ,coś tego porkoju
                      jak sie postarasz to na pająku prowizorke sklecisz i schowasz do obudowy Atx

Skomentuj

TDA 1555q jest zasilany z jednego napiecia (wystarczy 12 V z kompa)
                        zawiera w sobie 4 zwmacnaicze z mozliwościa ich mostkowania.
                        W konfiguracji mostkowej potrzebuje do działania tylko 2 kondensatory na wejsciu.
                        Grzechem lub głupotą lub nie wiem czym jeszcze byłoby trawienie płytki.
                        Moze uda mi sie skołować jakieś zdjęcie jednego z moich wzmacniaczy na tej kości.
                        Tylko uprzedzam prostota układu jest duża i osoby o słabszych nerwach powinny tego nie oglądać.
                        Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                        X