Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Modyfikacja uszkodzonego BM PSX-D1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Modyfikacja uszkodzonego BM PSX-D1

Witam wszystkich Serdecznie! Jest to mój pierwszy post na tym Forum i mam nadzieje że trafiłem do dobrego działu.

Przepraszam że tak odrazu z problemem ale niestety nie potrafie sobie sam poradzić a w "sieci" cisza.
    Mianowicie dostałem od znajomego Uszkodzonego Boschmanna PSX-D1 wydawało się że cały wzmacniacz poleci do kosza, ale udało mi się naprawić "Sekcję przetwornicy" z tego co wyczytałem to można z niej wyciągnąć 1,2kW przy +/-70V, udało mi się też naprawić Filtr, niestety "Sekcji wzmacniacza" nie udało mi się naprawić i raczej mi się nie uda bo uszkodzone są dwa małe scalki smd z których nie mogę przeczytać oznaczeń.
    Końcówka pracowała w Klasie "D" ale mimo to wygląda na prostą końcówke którą można łatwo naprawić (gdyby nie te spalone smd)

Ale nie łudzę się że uda się naprawić końcówkę tego wzmacniacza dlatego postanowiłem że wywale sekcje wzmacniacza, prubowałem czy uda mi się oszukać zabezpieczenia, i udało się, końcówkę moge całą wywalić tylko co wstawić za jej miejsce? żeby optymalnie wykorzystać przetwornicę? oczywiście filtr też zostanie, przypomnę że wzmacniacz pracował w klasie "D" i mam do dyspozycji 12x IRF9640 są sprawne sprawdzałem je miernikiem i mają prawie takie same wyniki jak nowe IRF.
    Myślicie że 2x Altron 400W będzie dobry? ewentualnie co polecacie najlepiej z wykorzystaniem IRF9640 bo szkoda a by się marnowały.

Powiem szczerze że prawdopodobnie mi się tak mocny wzmacniacz nie przyda bo to już jest naprawde duża moc, jeśli by wykorzystać na max przetwornice to można uzyskać 2x600W RMS (jeśli ktoś był by zainteresowany "zdechlakiem" to prosze PW)

Pozdrawiam wszystkich i do siego roku!
Czaruję...
X