Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wzmacniacz polecacie ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wzmacniacz polecacie ???

Zakładam nowego posta bo teraz chodzi o wzmacniacz a nie zasilacz.

Nie chcę TDA7294 bo za słaby do ARN312, STK4048 z kolei ma drogi scalak bo u mnie w sklepie elektronicznym chcą 80 zł za wersje II albo 130 zł za V.

Jest jakaś alternatywa pomiędzy tymi dwoma koncówkami mocy ?

mostek TDA lub LM. Napisz ile masz kasy na calość(koncówka z zasilaniem)

Skomentuj

W poltronicu STK4050II - 31zł STK4050V - 45zł , co do oryginałów to raczej marne szanse, chyba że dostaniesz gdzieś z demontażu. Jeżeli wszystko zmontujesz prawidłowo wzmak odpala od kopa, poza tym malo kto rozrózni na sluch podróbe od oryginału. Oryginały mają większy zapas mocy ale 200W powinieneś wyciągnąć z podróbki bez problemu. Jak chcesz coś w mostku to polecam LM3886.

pozdrawiam!

Skomentuj

Ja polecam mostek tda lub pa300.

Skomentuj

NE107K albo STK4050II - podróba może byc tylko obniż troszke zasilanie i już.
          Mosatek LM3886 to to samo co mostek TDA7294 - ta sama moc.
          Pa 300 coś pięknego !! (bez ale :P)

Skomentuj

Schemat do wzmacniacza na STK4050 jest taki sam jak do wzmacniacza na STK4048 ???

jaka jest różnica między tymi kościami ?

Skomentuj

Tak STK4046,48,50(II,V,XI) mają taką samą aplikacje. Różnią się mocą i THD

pozdro!

Skomentuj

nadrukowałem sobie schematy aplikacyjne scalaków stk i chyba będe robił na stk4050V ( podróbce), z tego co wyczytałem z tym NE107k są same problemy.

Jakie trafo najlepiej użyć do stk4050V ?

Skomentuj

GainColne jeśli nie zależyu Ci na mocy tlkyo na jakości...jesli moc to STK4050.
                  Wszystko o gainClonie znajdziesz na forum Lukara.

Skomentuj

Zamieszczone przez Igrek
                    nadrukowałem sobie schematy aplikacyjne scalaków stk i chyba będe robił na stk4050V ( podróbce), z tego co wyczytałem z tym NE107k są same problemy.

Jakie trafo najlepiej użyć do stk4050V ?
                    2x40V 200-300VA co da jakieś +-57V po odfiltrowaniu.

pozdrawiam!

Skomentuj

a podłanczał ktoś do STK4050V głośnih 4 Ohm ?
                      działa bez problemu ?

Ta cewka na wyjściu jest tylko do odseparowania najniższych tonów (tak mi się wydaje), więc nie ma co się bawić w wykonanie precyzyjnej cewki o wartości 3.3 mH, ważne żeby były 3 warstwy po 8 zwojów ? zgadza się ??

Skomentuj

sranie w banie !!! cewka na wyjściu zabezpiecza od wzbuczenia końcówki od strony głośnika !!! w dzwięk nic nie wnosi

Skomentuj

Mostek LM delikatnie mówiąc sie nie opłaca. Wczoraj liczyłem częsci do PA300 to mi wyszło w granicach 90zł. Sam układ LM kosztuje ok. 20zł.

Skomentuj

jak sie ma LM po 9 zł to chyba inna sprawa :) tego PA liczyles bez trafa jak sie domyslam :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Igrek
                              a podłanczał ktoś do STK4050V głośnih 4 Ohm ?
                              działa bez problemu ?

Ta cewka na wyjściu jest tylko do odseparowania najniższych tonów (tak mi się wydaje), więc nie ma co się bawić w wykonanie precyzyjnej cewki o wartości 3.3 mH, ważne żeby były 3 warstwy po 8 zwojów ? zgadza się ??
                              Igrek zaczynasz robić się upierdliwy, jaki problem nawinąć pare zwoi drutu!!! co do 4Ohm to TAK! BĘDZIE CHODZIĆ NA 4Łomach poszukaj troche, poczytaj. Na elektrodzie i na tym forum jest chyba wszystko napisane o tych układach.

pozdrawiam!

Skomentuj

Zamieszczone przez Szaflik
                                jak sie ma LM po 9 zł to chyba inna sprawa :) tego PA liczyles bez trafa jak sie domyslam :)
                                Bez trafa. Gdzie można kupić LM za taką cene :>

Skomentuj

Za około 10 pln na www.lewandowscy.pl - bierzesz takie 4 i robisz BPA200, a mostek to w pająku szkoda plytki i miejsca.

Skomentuj

http://www.huma.com.pl/ :) POLECAM !!!!

Skomentuj

hmm 4*lm3886 ciekawa sprawa kiedys nad tym myslalem teraz widze lm po 10zeta a trafko wprawdzie troche słabowite ale mam (250W). Plyteczke do bpa gdzies widzialem. JEszcze mam pytania moze ktos pamieta czy czy bpa jest tak samo zasilany jak pojedyncze lm wydaje mi sie ze tak i drugie pytanie czy bedzie on działał jak nalezy z hertzem es300 który ma 2.9ohma znamionowo i dewastuje mój obecny wzmak.

Skomentuj

czy ktos juz kupowal w sklepie

www.lewandowscy.pl

????????????
                                        jakie macie z tym sklepem doswiadczenia bo na stronce maja malo detali o sobie.....

Skomentuj

Czaruję...
                                        X