Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie do Uniampa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobra po waszych radach stwierdzam że może lepiej sobie na początek zrobię sobie jakiś kit np. n-mosfet. Ten kit http://sklep.avt.pl/p/pl/48268/wzmac...o+montazu.html to jest prawidłowy taki jaki Irka z poprawkami?

Skomentuj

Zamieszczone przez DJ Pablo
      Dobra po waszych radach stwierdzam że może lepiej sobie na początek zrobię sobie jakiś kit np. n-mosfet. Ten kit http://sklep.avt.pl/p/pl/48268/wzmac...o+montazu.html to jest prawidłowy taki jaki Irka z poprawkami?
      Nie to jest tez Irka wzmacniacz opublikowany w AVT .

Tylko ze on jest mono, 2 takie musisz kupić żeby mieć stereo.
      Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

DJ Pablo, n-mosfet to takze wzmacniacz na elementach dyskretnych i potrzeba takiej samej wiedzy jak do uniampa zeby go odpalic.

kup jakiegos scalaka to na 99% go uruchomisz. inaczej bedzie kolejny temat "wzmacniacz mi nie dziala - pomocy"

chociazby najtanszego TDA1554Q zasilanego z komputera...

Skomentuj

Nie rozumiem tych problemów z uruchamianiem Uni. Ja nie mam oscyloskopu i żadem z moich egzemplarzy nie sprawił problemów podczas uruchamiania. Przyczyną niepowodzeń przy odpalaniu tych wzmaków mogą być pomyłka w montażu i zwarcia na PCB.

Skomentuj

jak kiedyś poradził mi esh0 przy odpalaniu syma sprawdz 3 razy czy elementy są w odpowiednie miejsca wlutowane, jak jestes pewien sprawdz jeszcze raz dla pewności, tek samo 3 raz sprawdzić czy nie ma zwarć, jak nie ma to jeszcze raz sprawdzić dla pewności. jak wszystko gra to rezystory "rozruchowe" między trafo a uni a jak ja zasilacz osobno to między zasilacz a końcówke :mrgreen: a potem tylko regulacje :smile:

Skomentuj

W kwestii n-mosfeta to racja to jest mono no i raczej do suba niz pelnopasmowy :P

Skomentuj

Czaruję...
              X