Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uher- przesterowanie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Uher- przesterowanie?

Wrzucałem już w innym poście fotki mojego wzmacniacza... mam jeszcze jedno małe pytanko.. dlaczego jak potek głośności znajduje się na 2,2/10 skali to praktycznie świecą się już czerwone kontrolki... gdzieś czytałem, ze nie powinny się świecić, a jedynie mrugać.. jest 6 zielonych i 4 czerwone na każdy kanał, jedna czerwona przy tej głośności praktycznie nie gaśnie.. Włączone jest loud, podkręcony sopran, bas na 0

Zamieszczone przez dR.LasCa
    Wrzucałem już w innym poście fotki mojego wzmacniacza
    Wybacz ale ja tego innego postu nie widzialem. A problem wyglada ze albo czulosc wzmacniacza jest za duza albo potek glosnosci nieodpowiedni ew sygnal wejsciowy za duzy. Moze tez byc zle ustawiony wskaznik, mozna sobie zgadywa i zgadywac.

Skomentuj

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=14178 chodzi o ten wzmacniacz..

Skomentuj

Niezly truposz :) Na pewno potrzebuje przedmuchania sprezonym powietrzem a potem trzeba go opukac gdzie sa zimne luty no i te potencjometry. A potem sprawdzic czy wszystkei regulacje pracuja parwidlowo i czy wskaznik wysetrowania dobrze jest ustawiony. To robota dla kogos ktos nie na tym zna.

Skomentuj

Zimnych raczej nie ma, bo grał dobrze... wydaje mi się że to potek balance... można jakoś połączyć nóżki, by go wykluczyć z działania? Balance w sumie nie używam...

Skomentuj

To zalezy w jakim ukladzie pracuje balance bo sa rozne stosowane. Moze byc pojedynczy potencjometr a moze byc podwujny. Jak jest pojedynczy to mozna go wylutowac i powinno grac a jak podwujny to po wyjeciu trzeba wstawic zwory. Z tym ze on nie wplywa na wzmocnienie ukladu wiec jesli wogule jest sygnal to jest w pozadku. Wazne czy przy maksymalnym wyciszeniu volume jest cisza w glosniach?

Skomentuj

Jeśli wylutuję pojedyńczy(3 nóżki) to będą grały równo oba kanały? podwójny ma sześć nóżek, tak? Jutro sprawdzę, a jeśli chodzi o maksymalne wyciszenie to nic nie słychać w głośnikach, tz w głośniku, bo gra jeden kanał:)

Skomentuj

Czaruję...
              X