Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Modernizacja Tosci 303

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Modernizacja Tosci 303

Witam.
    Od wielu lat jestem posiadaczem poczciwej Tosci 303. Mimo, iż posiadam lepszy od niej sprzęt, to lubię czasami posłuchać jej ciekawego brzmienia. Od kilku tygodni myślę o jej modernizacji. Wymieniłem już wszystkie elektrolity w sekcji tunera, w przedwzmacniaczu tylko 1uf, w końcówce tylko 100uf a w zasilaczach są oryginalne. Tranzystory końcowe zmieniłem na niskoszumowe z serii 2nXXXX, a w miejsce diod wstawiłem 10A mostek. Co można w niej jeszcze poprawić?
    0
    Tak
    0%
    0
    Nie
    0%
    0
    Miałem
    0%
    0
    Chcę mieć
    0%
    0

Miałem kiedyś tą tosce i powiem, że dźwięk był tragiczny - zero kontroli nad głośnikiem, wszystko zmulone, totalny brak zejścia i denerwujący przydźwięk sieciowy. Dziwię się, że chce Ci się jeszcze bawić w jej ulepszanie :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Kondensator
      to lubię czasami posłuchać jej ciekawego brzmienia.
      Pytanie czy jak zmienisz polowe bebechów nie zmieni sie to brzmienie?

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
        Pytanie czy jak zmienisz polowe bebechów nie zmieni sie to brzmienie?
        Napewno sie zmieni tylko nie wiadomo czy na lepsze. Takze zwartosc kieszeni sie zmieni :sad:

Skomentuj

takie wymiany elementów na lepszej jakosci nie zda się na wiele, ale zawsze można z sentymentem się pobawić w to.
          Lepiej było wymienić kondy w zasilaczu niż te trany mocy końcowej.

Aha no i jak lubisz dzwięk starej Tosci to po kiego grzyba wymieniasz rzeczy :P? Już tego samego dzwięku nie usłyszysz.

Skomentuj

Jutro pójdę do elektronicznego i kupię 2 sztuki 6800uF 50V.

Skomentuj

Czaruję...
            X