Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sound Blaster Live! 24Bit, External - USB a SW

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sound Blaster Live! 24Bit, External - USB a SW

Witam kupiłem ta kartę walczę 2 dni i dupa nie działa SW tzn na pierwszej kalibaracji wychodzą jakieś alpy

I teraz pytanie z tego co wiem to działa ona z SW przynajmniej tak twierdzi Takero

, może ktoś inny z niej korzystał jakie stery aplikacje instalował .

Druga obcja może być taka że mam JIG-a walnietego kupiłem go od jednego z forumowiczy na allegro jak mam wykluczyć że to nie JIG ?

JIga możesz sprawdzić w prosty sposób za pomocą omomierza, na audiomanii chyba powinien być opis jak sprawdzić poprawność montarzu jiga mierzac opór miedzy gniazdami dla róznych ustawień przełaczników.

Czyli mówisz, ze nawet nagranie sygnału testowego jest problemem ? Może karta nie pracuje w full dulpexie lub po prostu co się najczęściej zdaża, źle poustawiałeś suwaki w mikserze karty.

Skomentuj

Sterowniki zainstalowales z oprogramowaniem czy bez ? najlepiej sam sterownik z oryginalnej plyty i podobno działa tez tak słyszałem że powinno być ok tylko ma dosc słabe wzmocnienie ale działa.

SPrwadzić jiga mozesz wedlug opisu na audiomani, miernikiem:

http://audiomania.info/articles.php?id=41

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
        Sterowniki zainstalowales z oprogramowaniem czy bez ? najlepiej sam sterownik z oryginalnej plyty i podobno działa tez tak słyszałem że powinno być ok tylko ma dosc słabe wzmocnienie ale działa.

SPrwadzić jiga mozesz wedlug opisu na audiomani, miernikiem:

http://audiomania.info/articles.php?id=41
        zainstalowałem sam sterownik z płyty

Skomentuj

Sprawdziles Jiga? A tak w ogole cokonkretnie jest nie tak ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
            Sprawdziles Jiga? A tak w ogole cokonkretnie jest nie tak ?

pierwsza kalibracja jakaś kosmiczna wychodzi

Skomentuj

Mam tą samą kartę i pierwsze testy przechodzi bez problemu...dopiero na teście impedancji jest kupa i nie mogę sobie z tym poradzić :/

Skomentuj

Czaruję...
              X