Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TDA 7294 i problem z gitarą

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

TDA 7294 i problem z gitarą

Witam
    Sprawa przedstawia sie następująco:
    Gdy podłącze gitare basową pod tda1514a to wszystko smiga jak nalezy ale mam tez gotowy modul z carton.glt.pl na tda 7294 i jesli podłączam pod niego nie slychac nic. Przy sygnale z kompa gra ok ale po podłączeniu gitary lipa nic. Wiecie moze o co chodzi aha wzmak jest w duzym stopniu w smd.

Podejzewam ze zle przedstawiles nam sytuacje. Bo jesli wzmak gra z kompa to rowniez musi!!!! gran na gitarze najwyzej moze grac bardzo cicho. Jesli masz gitare pasywna to wejscie wzmaka musi miec duze wzmocnienie i duza impedancje wejsciowa rzedu 470k-1M. TDA 7294 w standardowym ukladzie ma R wejscia 22k a w ich ukladzie moze miec mniej. Pozatym TDA standardowo ma male wzmocnienie przydalby sie przedwzmacniacz.

Skomentuj

NO wlasnie w tym problem ze nie chce za nic w swiecie grac z tda7294 a z tda1514a gra jak nalezy. Nie mam juz siły na to dlatego sie pytam kurcze co by tu mozna było zrobic w związku z tym. Moze mial ktos gitare podpiętą pod tda i by sie podzielił wrażeniami.

[ Dodano: 2004-11-05, 22:06 ]
      Wlasnie jeszcze raz sprawdzilem i jednak wzmacniacz gra ale bardzo bardzo cichutku dopiero po podłozeniu ucha pod glosnik dobrze slychac. NO wiec co teraz mam zlozony kit ne099 ale skubaniec tez nie dziala. czy mozna jakos szybciutko wykonac prosty przedwzmacniacz na tych samych tranzystorach co są w ne099 (4szt bc550c i 1 szt bf245b)

Skomentuj

Czaruję...
      X