Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STK( diora WS504) czy LM4780

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STK( diora WS504) czy LM4780

Witam serdecznie.
    Chciałbym dowiedzieć się o opinie odnośnie wymiany końcówki w/w diorze.

Mam z sampli kilka sztuk LM4780 i zastanawiam się czy nie zastąpić nimi końcówki w tym wzmacniaczu.

Pozdrawiam

Z tego co pamiętam ta Diora ma zintegrowana płytę końcówek mocy i przedwzmacniaczy, więc trudne zajęcie.

LM4780 gra bardzo ciekawie, lecz nie zdecydował bym się na taki zabieg.

Skomentuj

Zapomniałem napisać, że jeden kanał mam walnięty w Diorze i boje się zaryzykować kupić nowego STK który okaże się chiński.

Ogólnie to chciałem, żeby mi ktoś porównał obie kości i powiedział które lepsze.

A z tego co widzę to płyta przedwzmacniacza jest osobno

Skomentuj

Mam kilka rodzajów oryginalnych stk. Jak jesteś zainteresowany, to pisz na PW.
        Niedawno przerabiałem Diorę WS804 - wstawiałem tam 2 Uni :P Nie wiem jak w WS504, ale chyba jest tak samo, czyli preamp na osobnej płytce, a końcówka z zasilaczem na głównej płycie. Trzeba tylko dodać osobny zasilacz symetryczny do zasilania preampa i +5V dla silniczka pot. głośności.

Skomentuj

Możesz opisać wrażenia po zmianie końcówki?

Ze względu na dość duże napięcie trafa LM4780 odpadają (chyba zeby trafo zmienic).
          Ale myśle sobie że to trafo byłoby idealne do wzmaka ala UniAmp.

Pytanie jak się to będzie sprawować?

Skomentuj

Trafo będzie o wiele za słabe do tego wzmaka...ile ono ma, 120W? Ja dałem trafo 600W dla 2 Uni. Podłączyłem jeden pod małe monitory, a drugi po suba na 2szt. MDS08.
            Zamieszczone przez Mad Bekon
            Możesz opisać wrażenia po zmianie końcówki?
            No i wrażenia były takie, że mi prawie kanapę przesuwało w pokoju 18mkw. :razz:

Skomentuj

Bez przesady z tym trafem, skoro wzmacniacz ''X'' na nim dziala to kazdy inny tez bedzie.
              Pozniej ludzie wyciagaja trafa z uszkodzonych wzmacniaczy i sie pytaja czy nadaje sie do wzmacniacza!?

Skomentuj

No wiec plan jest taki:
                UniAmp 150 + kolumny na 2xGDN 13/50/9 + morel mdt29

Zagra to razem?

Skomentuj

Zagra to razem?
                  Oczywiście :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez Mad Bekon
                    UniAmp 150 + kolumny na 2xGDN 13/50/9 + morel mdt29
                    Od dwóch dni mam aktualnie taki zestaw, i niestety nie podoba mi się jego gra razem. Czekam aż głośniki się wygrzeją, może będzie lepiej, jak nie, to pobawie się litrażami w obudowie Tonsili.

Skomentuj

Czaruję...
                    X