Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dorobienie aux w radiu i zasilanie z akumulatorków

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dorobienie aux w radiu i zasilanie z akumulatorków

Witam
    Potrzebuje na jutro (na ognisko) coś z czego można by puścić muzykę i zagrało by lepiej niż komórka. Mam takie małe radio do którego chciałbym dorobić aux o ile się da i podłączenie akumulatorka. Proszę was abyście mi powiedzieli czy można tam jakoś się wlutować żeby podłaczyć mp3 playera, jeśli tak to ja dodam zdjęcie i mi pokażecie gdzie. Drugi problem to zasilanie, nie będę miał możliwości zasilić na ognisku z 240V ostatecznie batetrie ale wiadomo, że szybko się wyczerpią, radio potrzebuje 6v, a ja mam akumulatorek na 5,7V, 7V czy dało by się jakoś skorzystać z któregoś z tych akumulatorków?

Z góry dziękuje i proszę o pomoc

z tych obu możesz skorzystać a czy aux dasz radę dorobić to nie wiem może to nie być wcale takie proste.

Skomentuj

Szukałem czegoś na ten temat na elektrodzie i piszą tam o możliwości podpięcia się do regulatora głośności w radiu lub o ile twój magnetofon jest na kasety do głowicy odtwarzacza.
      Ten pierwszy sposób z Ich wypowiedzi jest prosty tyle że dla znającego się na elektronice więc może ktoś na forum mógłby ci pomóc w końcu jest tu wielu fachowców w zakresie elektroniki i nie tylko :wink: Może jakbyś podał marke i model tego radia lub zdjęcie wnętrza tak żeby był widoczny potencjometr od głośności i jego wyprowadzenia żeby wiedzieć gdzie się podpiąć.Dam link do tematu w drugiej i trzeciej odpowiedzi piszą do jaki nóżek się podpiąć i jaki kondensator zastosować:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic360229.html

myślę że koledzy z forum coś doradzą, ja niestety nie mam takiej wiedzy w zakresie elektroniki :sad:

Skomentuj

jutro rano zamieszczę zdjęcie wnętrza jest to jakieś badziewie elta i nie ma tam miejsca na kasety.

Skomentuj

Czaruję...
        X