Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niedziałająca FONICA CDF 103R

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Niedziałająca FONICA CDF 103R

Witam

Mam odtwarzacz FONICA CDF 103R stała u siostry w pokoju była impreza no i trochę chodziła aż nagle wyłączyła się i już koniec nie śmierdziało ani nic bezpiecznik jest cały no i zastanawiam sie czy jest sens oddawać to do naprawy jeszcze bo płytki ładnie czytała i chodziła bez zarzutu tylko problem bo teraz już nie chce się uruchomić. Może ktoś z Was miał podobny problem albo może domyślać się co się mogło stać więc prosiłbym o waszą pomoc...

Dodam że mam jeszcze odtwarzacz SONY CDP-C311M w nim coś się stało że podaje sobie płyte zakręci i jakby coś nie czytał i bierze następną i tak w kółko dodam że był na czyszczeniu a po trzech dniach takie coś, więc jeżeli miałbym naprawiać to który byście doradzili naprawić ??

W SONY pewnie laser do wymiany, może czyszczenie pomogło na krótko albo serwisant poza czyszczeniem go trochę "podkręcił".
    Niewykluczone, że w obydwu siedzi ten sam laser, więc możnaby przełożyć laser z FONICI do SONY. Jednak wydaje mi się, że naprawa Fonici może się okazać prostsza niż przekładka lasera.
    Rozumiem, że chcesz oddać do serwisu i nie wiesz którego?
    Laser do SONY może nie być drogi ale nieoryginalna nówka może mieć dużo mniejszą trwałość niż oryginał, w efekcie bardziej opłacalna może być naprawa Fonici, bo podejrzewam, że laser jest dobry.

Skomentuj

W Sonym siedzi laser KSS240A. Tutaj http://www.poltronic.com.pl/go/_info/?id=27198 chwalą się że mają oryginał w całkiem przyzwoitej cenie. Jeśli czujesz się na siłach do naprawy tego ustrojstwa to śmiało.
      Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
      Grado SR125i

Skomentuj

JA raczej sam nie dam rady wymienić laseru ;o ale no nie wiem jak sprawdzić co może być z fonica no otwierałem obudowę ale na moje oko wszystko w porządku...
        A co do sony mogę Wam nagrać filmik jak przezuca płyty ale to chyba nie potrzebne, ale no jeżeli bedę wiedział że to laser to kupię go. I może znajdzie się ktoś kto by mi to wymienił oczywiście przesyłki na mój koszt a za naprawę to już musimy się dogadać ??

Skomentuj

Czaruję...
        X