Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz Matronix to subwooferów.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz Matronix to subwooferów.

Witam.
    Chciałbym się was poradzić jaki byście polecili mi wzmacniacz do dwóch subwooferów na GDN 30/120/1. Myślałem o wzmacniaczu z Matronixa konkretnie ten model Link odda on 275W / 4Ω. Suby połączone równolegle dadzą 250W / 4Ω więc na każdy głośnik pójdzie ok. 137,5W tak wynika z obliczeń. Co o tym myślicie ? Byłem prawie przekonany do Holtona 400 ale jego kupię za jakieś 500-600zł. Może wiecie o czymś mocniejszym w podobnej cenie (do 500zł) .

p.s. nie podoba mi sie to w tym wzmacniaczu ze nie ma wejscia wysokopoziomowego ;/

[ Dodano: 2009-08-21, 10:07 ]
    Może to ?
    http://www.allegro.pl/item715033621_...fera_400w.html

400W RMS pewnie 4ohm ;D więc odda ok 350W przy niskich zniekształceniach THD.

glosniki maja tylko 120W a wzmacniacz dobrales i tak nieco mocniejszy wiec po co ci jeszcze wiecej mocy? chcesz spalic te glosniki?
    wzmacniacz jest dobrany ok a wejscie wysokopoziomowe mozna dorobic jako tlumik podlaczany do zwyklego wejscia niskopoziomowego.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
      glosniki maja tylko 120W a wzmacniacz dobrales i tak nieco mocniejszy wiec po co ci jeszcze wiecej mocy? chcesz spalic te glosniki?
      wzmacniacz jest dobrany ok a wejscie wysokopoziomowe mozna dorobic jako tlumik podlaczany do zwyklego wejscia niskopoziomowego.
      Dzięki Ci wielkie ;D Z chęcią poczekałbym na Twój panel bo ten Matronix ani trochę nie dorównuje serii SUB...

A co myślisz o zamontowaniu czegoś takiego . Bo na sub będzie podawany sygnał z wzmacniacza domowego z którego są zasilane monitory. http://www.centrumelektroniki.pl/KON...JA,p19876.html tylko nie wiem bo wzmacniacz jest 80w/8ohm z tutaj jest "max. 40 W (muzycznej) na jeden kanał..." konwerter się nie spali ?

Jak nie to pozostaje podpięcie do wyjścia słuchawkowego. Chciałbym pogłaśniać sub równo z kolumnami.

Skomentuj

@Maciek

Holtona za 500-600zl? ee? plytka pokryta zlotem? :P
        za 420zl powinienes lekko zlozyc holtona 400 + trafo + kondy + filtr, tylko tak jak pisalem w innym twoim watku, jest z tym trochu roboty bo zaczynasz od zera

Skomentuj

Zamieszczone przez tom3kk
          @Maciek

Holtona za 500-600zl? ee? plytka pokryta zlotem? :P
          za 420zl powinienes lekko zlozyc holtona 400 + trafo + kondy + filtr, tylko tak jak pisalem w innym twoim watku, jest z tym trochu roboty bo zaczynasz od zera
          Do tej pory zajmowałem się elektroniką amatorsko . Już własne tda złożyłem ale tylko to . Więc w grę wchodzą tylko gotowe kity . Zasilacz symetryczny mogę złożyć sam . Ale dużo roboty jest również przy blaszce już dużo się namęczyłem jak robiłem szablon do blachy do wzmaka na tda .

A więc co myślicie o tym Matronixie WXP3K ? również wysłucham opinii na temat PA 15.1 :)

Skomentuj

Ja tez szukam dobrego panela ktory da rade wycisnac z 200w /8ohm :) przylaczam sie do pytan, gdzie taki dostac :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raffal81
              Ja tez szukam dobrego panela ktory da rade wycisnac z 200w /8ohm :) przylaczam sie do pytan, gdzie taki dostac :)
              Holton 400 ;D ale pewnie ty jak i ja w elektronice sie gubisz ;D

Myślę że to będzie okej http://www.matronix.pl/?cmd=WXP3K_VIP.

Ja znów do tematu czy wybór tego matronixa będzie dobrym wyborem ?

Skomentuj

Tylko ze tam jest 300w przy 4 ohm, a ja mam glosnik 8 ohm )) wiec przyjmijmy ze tej mocy zostanie z polowaa 150w :))) no ale mysle ze jezeli tak by bylo to juz by ruszylo moj glosnik )

No i potrzebuje jeszcze wejscie wysokopoziomowe niestety, a tu w tym matronix'e go brak buuuu jestem zalamany, chce robic suba, a tu brak wzmacniacza :)))

Glosnik na razie w szafie lezy aaaaaa :)

Skomentuj

A więc wejście wysokopoziomowe to tylko kwestia filtra dolnoprzepustowego masz tam dwa wejścia niskopoziomowe;wysokopoziomowe niektóre tak jak ten w tym matronixie wlaśnie ma opcję tylko z wejściem wysokopoziomowym.

p.s. Holton ma 400w/4ohm i 200w/8ohm.

Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez Maciek M.
                    również wysłucham opinii na temat PA 15.1 :)
                    tego nie kupuj bo to tda z dodanymi tranzystorami czyli wynalazek.

Zamieszczone przez Maciek M.
                    p.s. Holton ma 400w/4ohm i 200w/8ohm.
                    holton nic nie ma bo moc zalezy od zasilacza jak ktos wie jak dobrac trafo to moze osiagnac 400w na 4 badz 8omach i dowolnie nizsza moca na dowolnej impedancji.

konwerter do wejdcia wysokopoziomowego to raptem dwa-trzy rezystory po kilka gr kazdy.
                    Załączone pliki

Skomentuj

Dzięki Irku. Czyli mam brać Matronixa ? Tak chcę się upewnić

Skomentuj

Ja tam nie bede ryzykowal w skladanie czego kolwiek )) bo juz raz mialem w czesciach wzmacniacz tda do suba :P i skladalem go 2 tygodnie i tak cos nie gralo )) niestety bede musial poczekac az ktos bedzie chcial dla mnie taki wykonac

Chyba ze ktos by zrobil dla mnie tutorial VIDEO krok po kroku hahaha

Skomentuj

na razie na rynku nie ma nic ciekawszego od matronixa, mozna czasem na allegro kupic cos firmowego z odzysku.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                            na razie na rynku nie ma nic ciekawszego od matronixa, mozna czasem na allegro kupic cos firmowego z odzysku.
                            Radzisz czekać ?

Skomentuj

http://www.parts-express.com/wizards...AT&srchCat=505

Kurcze, Polink mógłby i wzmacniacze panelowe Daytona przywozić, to by nieźle zamięszało na rynku.

W sumie sporo osób się o coś takiego pyta, to można pomyśleć nad lakimś listem otwartym:)

Skomentuj

pewnie nie robia wersji na 230V no i cos duzo ciagna mocy w stby ale glosniki sa fajne tylko jak przyjada do polski to cos cena im mocno rosnie.

Skomentuj

Czaruję...
                                X