Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

15 cali

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

15 cali

Mam jakomś starą estradówke 15 calową(36cm) i niewiem czy mostek dwóch wzmacniaczy na kostkach tda7294
    (używając transformatora 250W) by wystarczył by wykorzystac ten głośnik niemalże 100 %

mostek tda ma 150 wart ale ta twoja estradówka musiała by mieć 8 ohm. bo inaczej spalisz tda albo będzie się włączało zabezpieczenie i nic z tego a ile ma mocy ten głośnik ??

Skomentuj

A co chesz zrobić z tego głośnika??

Skomentuj

moc tego głośnika to 200W i chce z niego zrobić subwoofer (jeszcze zastosuje do niego filtr dolnoprzepustowy aktywny który jeszcze mi nie działa ale pracuje nad tym)

Skomentuj

Glosniki estradowe rzadko kiedy nadaja sie do zastosowania w subwooferach. Lepiej kup sobie nowy glosnik bardziej pasujacy parametrami do zastosowania w subie. Skoro piszesz jakis glosnik 15 cali to domyslam sie ze nie masz do niego parametrow. Jezeli tak to nie zrobisz do niego optymalnej obudowy i rezultat bedzie marny.
          Pozdro
          Dexter

Skomentuj

A ja sie nie zgodze.. Przeciez produkuja suby typowo estradowe... Tylko te glosniki najczesciej maja niskie xmax, wysokie SPL. Nie koniecznie niski basik, ale maja byc glosne... jezlei lubisz miec w zoladku siecvzke to ten glosnik sie nadaje, ale jesli lubisz sluchac w domu to odpada lepiej sprzedac i kupic cos fajnego moze ARN-a :P

Skomentuj

Jak to stara estraowka to napewno 8 omow, jesli to nie ma nawalac abrdzo glosno to sobie odpusc, bo estradowki lubia glosno i tylko wtedy "oddaja tobie co kryja w sobie", wiem bo mam :))

Skomentuj

Ja kocham estradowy dzwięk. Nadal niewiem czy ten mostek tda wystarczy czy tez inny wzmak by był lepszy (zakładając że jestem amatorem)

Skomentuj

mój kumpel napędza takim mostkiem STX-a estradowego 200W 8 ohm i ponoć jest baaaardzo głośno:P jeśli robisz suba do domku to odradzam Ci głosniki estradowe lepiej wal młotkiem o sciane efekt jest ten sam.

Skomentuj

Darek jakiś czas temu kochałem estradowe brzmienie ... ale nadaje sietylko na imprezy balety itp itd , zaufaj ludziom z forum , zostaw tą padake z boku i zrób na czyms mniejszym a odpowiednim na twoej warunki czyli wielkośc pokoju i to jaki masz wzmacniacz, z 15 calówki w domu bedziesz słyszał tylko walenie jak młotem w sciane i nic pozatym, wiem bo słuchałem jestem jak to niektórzy zwą maniak techno i lubie głosną muze i wogule ... ale to co psizesz jest beznadziejnym pomysłem

Skomentuj

Czaruję...
                    X