Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

emipre audio "Eass 300"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

emipre audio "Eass 300"

Witam posiadam kolumny jak w temacie mają one kompletnie spalone zwrotnice kondensatory wybuchły a te co zostały są napuchnięte cewki prawie wszystkie czarne ostała sie jedna od niskotonowych głośników.
    W tych kolumnach siedzą te głośniki:

wysoko tonowy arv 104-03/8ohm
    dwa średnio tonowe arn 150-05/4
    dwa niskotonowe arn-226-05/4

gdzieś na forum jest schemat zwroty do tego zestawienia.

Skomentuj

jak mozesz to pokaz zdjecie zeby bylo na przestroge jak rewelacujne zwrotki robi ta firma.
      spalic cewki i kondensatory to chyba tylko podlaczajac do sieci mozna.

Skomentuj

Ta uszkodzona

i dobra

W tej dobrej są napuchnięte kondensatory teraz nie wiem czy zrobić nowe zwrotnice czy tylko wymienić uszkodzone elementy

Acha ja tych zwrotnic nie doprowadziłem do takiego stanu.

takero jakoś nie mogę jej znaleźć może ktoś wie w którym temacie ??

Skomentuj

Zamieszczone przez kozik666
          W tej dobrej są napuchnięte kondensatory teraz nie wiem czy zrobić nowe zwrotnice czy tylko wymienić uszkodzone elementy
          to zalezy ile chcesz wydac kasy bo taniej bedzie to naprawic choc duzo trudniej (dlubanina) ale takie brudne zadania ksztaltuja charakter :)

w zasadzie cewki nie wygladaja na tandetne wiec tu na pewno bylo za duzo mocy, gdyby cewki byly zalane silikonem a nie ''glutem'' a kondensatory lepsze (wieksze bo lepiej oddaja cieplo) to by zwrotka mogla przezyc. choc jak widze zweglony drut na cewce to nie wiem kto i co za wzmacniacz podlaczal. glosniki to przezyly?

Skomentuj

głośniki wysoko tonowe oraz sredniotonowy (arx 150 ) nie przeżyły :) tzn arx jest przypalony i jego rezystancja teraz to 1.5ohm

A kto i do czego podłączał te kolumny niestety nie wiem.

Skomentuj

kozik666, rozbierz kopolki i zobacz cewke. jak sie usmazyla tak jak cewki w zwrotnicy to do smieci (do wymiany)
              jak jest cala ale nie dziala to wysylaj kopolki do mnie razem ze zwrotnicami :P
              daloby sie to naprawic

Skomentuj

w jednej kopułce jest usmażona i czarna, a w drugiej nie jest czarna ale tez nie ma przejścia

Skomentuj

ze nie ma przejscia to normalne. ale jak nie jest usmazona to w 90% przypadkow da sie to naprawic

Skomentuj

dostalem dzisiaj przesylke z tymi zwrotnicami oraz z cewkami od ARV

schemat zwrotnicy

jak widac tam nie powinno byc zadnego ARN150 :!:
                    poprzedni wlascicel spalil kilka glosnikowi wsadzal co popadnie. dowodem jest jedna cewka do ARVki a druga od GDWK 11/100 :P
                    oryginalna jest usmazona i nic z nia nie zrobie. tonsilowska da sie naprawic - ale co z tego skoro to nie oryginal...

Skomentuj

Powinni karac za takie traktowanie kolumn

Skomentuj

Czaruję...
                      X