Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ne 107 - wasze opinie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ne 107 - wasze opinie

Co myślicie o tym układzie???Wiele osób go składało i występowały problemy z uruchomieniem.Kiedy pojawiły się poprawki co do elementów umożliwiające ustawienie prądu spoczynkowego jednym odpalał odrazu innym stwarzał niekończące się problemy.
    Pytam bo przerobiłem troche płytkę na własne potrzeby i zastanawiam się teraz czy warto pchać w to kasę :/ .Czy owe problemy wynikają z błędów składających je osób czy projekt jest niedopracowany???.Kilku osobom odpalił bez poprawek-z podstawowego kitu,innym nie-dopiero jak poprawili błędy i wymienili elementy.
    Proszę o wypowiedź
    pozdro

[ Dodano: 2004-11-13, 18:01 ]
    Czy schemat ideowy tego wzmaka po uwzględnieniu poprawek z elektrody jest poprawny,czy tez nie ???
    pozdro

Nikt sie nie kwapi więc może ja zaczne.Jeśli chodzi o schemat z poprawkami to raczej jest ok.Ja sam złozyłem to cudo i ruszyło z kopa.Miałem troszke problemów z prądem spoczynkowym ale w końcu poszedłem na żywioł i olałem to.Obecnie prąd jest ustawiony na "ucho" tzn. jak było na min.to zniekształcał więc go troszke w prawo podkręciłem i jest dobrze.Mam tylko problem z radiatorem,przy głośniejszym graniu robi się naprawde gorący i wzmak lubi się wyłączyć (80st.) główkuje więc nad wiatrakiem aby poprawić chłodzenie.Ale tak ogólnie fajny wzmak,do suba jak marzenie.I dodam dla jasności że u mnie napędza Hertza ES300 i wcale gorzej nie wychodzi od 400W estradówki.Jak trza to bebechy wywraca.
    PZDR

Skomentuj

aaa uwazajcie bo w necie kraza conajmniej dwa schematy tego wzmaka - prawie identyczne jedyne co skumalem ze roznia sie wartosci aparu rezystorow...........

i potem wychodzi ze wg erraty mas zzamienic rezystor z 200ohm na 150ohm gdy ten rezystor ma juz 100ohm, na szcescie to chyba jedyny i niegrozny "kwiatek" jaki zauwazylem

wzmaka zlozylem i dylemat mam ten co umberto ale chyba zrobie podobnie - ustawie malutki prad spoczynkowy i uruchomie - wstepnie na bezpiecznikach 2-3A powienien na nich ruszyc i zagrac cicho

a jak odpale to sie pochwale - w gruncie rzeczy to moze byc solidna konstrukcja jesli wie sie jak do tego podejsc - najgorzej ze trzeba uczyc sie na bledach:/

jednak przy wzmaku takiej mocy konieczne jest dorobienie zabezpiecznia z przekaznikiem zeby glosnika nie zniszczyc

Skomentuj

A ja mam kilka pytan odnosnie tego wzmacniacza. Planuje go zlozyc i chcialbym wiedziec czy schemat z cyfroniki jest dobry,czy trzeba cos zmieniac?

http://www.cyfronika.com.pl/kitynepdf/107-k.pdf

Jaki jest koszt zlozenia takiego wzmacniacza? Czy sa z nim wieksze problemy? Czy te zabezpieczenie to opoznienie zalaczania glosnika, czy uklad odlaczajacy glosnik przy wystapieniu stalego napiecia na wyjsciu wzmacniacza?

Skomentuj

Czaruję...
        X