Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kondesatory do wysokotonowych

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kondesatory do wysokotonowych

witam.nie znam sie na elektonice i tego typu sprawach,wiec mam maly problem.otoz mam do wykorzystania glosniczki alpharda TE-140 i chcialbym wsadzic po dwa do jednej kolumny i nie wiem jak je polaczyc(szeregowo czy rownolegle) i jakie dac im kondensatory o jakich parametrach i czy jeden do dwoch polaczyonych czy po jednym do kazdego. prosze o odpowiedz i dzieki z gory

a co to za konstrukcja ze potrzebujesz az 2 wysokotonowe?? moze napisze sz cos wiecej, bo mi sie wydaje to troche beznadziejne...

Skomentuj

uki_as z tego wynika że chyba bawisz się w 3 drogi. Co dla początkujących elektronikow jest konstrukcją trudną. Nielepiej dać jeden glośnik wysokotonowy i jeden średnio-nisko.

Skomentuj

a najlepiej to na samym starcie przeczytaj dokladnie artykuły na stronie!!

Skomentuj

otoz chodzi mi o to ze cem po dwa wsadzic zeby bylo wiecej mocy na wysokie tony i zeby odciac im doplyw niskich tonow i to wszystko.w kolumnie mam sam bass a chce zeby byly i niskie tony i wysokie.

Skomentuj

a głośniki o jakiej srednicy dałeś na sekscje niskotonowąć

Skomentuj

Glosnik wysokotonowy powinien byc tylko jeden bo w przypadku kilku pojawiaja sie powazne dziury w charakterystyce katowej.

Skomentuj

glosnik niskotonowy ma 25cm srednicy. to jesli powinien byc tylko jeden wysoki ton to jaki powinienem mu dac kondensator??????

Skomentuj

Nic dobrego z tego nie bedzie. Niski jest za duzy. Trzeba by dac 1 sredniotonowy i 1 wysokotonowy.

Skomentuj

Czaruję...
                  X