Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Antena radiowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Antena radiowa

Cześć. Potrzebuję dobrej anteny radiowej do swojego zestawiku. Tuner to diora as502. Kombinuję już z tymi antenami od tygodnia. Miałem już nawet antenę TV podłączoną jednak nie ściąga tych stacji na których mi zależy. Bardzo zależy mi na takich stacjach jak ESKA i RMF MAXXX. Niestety stacje te na moim terenie nie mają zbyt dobrego sygnału chociaż w niektórych samochodach udaje mi się je złapać. W brata Golfie u mnie na podwórku Eska gra i to nawet bez większych szumów. Czy macie jakieś sprawdzone anteny pokojowe które dobrze ściągają stacje??

A musi być pokojowa?

Skomentuj

Zamieszczone przez zbysiu
      stacje te na moim terenie nie mają zbyt dobrego sygnału
      Więc raczej bym nie liczył na zadowolenie z anteny pokojowej,tym bardziej dla kapryśnej eski.Sugeruje rozważenie anteny zewnętrznej,choć by prostej próby z prostym dipolem.Z pewnością będzie o wiele lepiej.

Skomentuj

Słusznie prawi umberto, jak nadajniki masz daleko to z pokojowej anteny nic nie będzie, musisz wystawić zewnętrzny dipol coś takiego
        http://www.satserwis.pl/pokaz.php?na...ta/15/1503.dat
        lub jego wersję w kole,coś takiego
        http://www.satserwis.pl/pokaz.php?na...ta/15/1501.dat

Skomentuj

Niestety w grę wchodzi tylko coś pokojowego.
          Myślę o tym aby zrobić jakąś antenkę samemu. Coś podobnego do tej z pierwszego linku. Czy taka antenka może być umieszczona poziomo?? Myślę o tym aby umieścić to na szafie u góry. Nie będzie zbyt widoczne a może by przyzwoicie ściągało

Skomentuj

Spróbuj ustawić antenę na oknie. U mnie taki zabieg znacznie poprawia odbiór stacji. Duże znaczenie ma czasami ustawienie samego tunera. Czasem po obróceniu tunera o 180st (w poziomie oczywiście) również poprawia odbiór.

Skomentuj

Czaruję...
            X