Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

DVD do muzyki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

DVD do muzyki

witam
    mam takie pytanie a raczej potrzebuje waszej pomocy bo potrzebuje dvd do filmow i cd do muzyki i tu wlasnie pojawia sie problem, gdyz nie chce miec tylu uzadzen... moze istnieje jakies dobre dvd ktore choc dla przednich kolumn, stereo bedzie mialo bardzo dobra jakosc dzwieku....??

A co jest nie tak z dźwiękiem z twojego DVD? CHyba, że masz taki jak ja, z najniższej półki i słychać po zgłoszeniu pisk pracującej przetwornicy zasilacza impulsowego. Totalna chińszczyzna.
    Osobiście podłączam go cyfrowo pod samoręcznie spreparowany DAC. Nie jeden CD się chowa.
    Jak twój wzmacniacz ma wejście cyfrowe spróbuj je wykorzystać.

Skomentuj

jeszcze nie mam dvd dopiero nosze sie z zamiarem jego zakupu ale chce zeby jakosc dzwieku pozostala nadal na dobrym poziomie w stereo... chcialem coaxialem podlaczyc do koncowki 5.1 do kina a cinchami do mojego wzmaka stereo (zeby nie bawic sie w ciagle przelaczanie przewodow) ale jesli cinchami ma byc kiepsko to moge coaxialem ze wzmakiem stereo... tylko to wzmak wlasnej roboty (i nie ma puki co coaxial) i poprostu moge dokupic do niego lampucere DAC (ktora i tak chcialem kupic i sie nia pobawic).... np...
      wiec jakie propozycje??

Skomentuj

Myślę, że jak kupisz dvd z nieco wyższej półki, któy ma ma normalnie przetworniki, a nie jakiś mutisterownik i normalne zasilanie nie usłyszysz różnicy w porównaniu cd w podobnej klasie i cenie. Od pewnego poziomu trzeba mieć porządną resztę sprzętu, żeby usłyszeć te niuanse, porządny wzmacniacz a przede wszystkim głośniki. Chyba wielu potwierdzi, że to jak zagra zestaw w największej mierze właśnie zależy od głośników i to do nich powinno się dobierać klasę pozostałego sprzętu.

Skomentuj

Polecam coś takiego http://allegro.pl/item812611909_sony...s_900v_qs.html
          Posiadam to dvd od ponad trzech lat i sprawdza się doskonale zarówno w kinie jak i w muzyce.
          Ewenyualnie coś takiego http://allegro.pl/item813779049_sony...dyny_taki.html
          Ale to już wyższa półka cenowa.

Skomentuj

caly sprzet jest dobrej jakosci wlacznie z kolumnami dlatgeo nie chce zepsuc tego kiepskim dvd - cd
            kolumny hx2 akustyka
            wzmacniacz symasym na dobrych elementach

Skomentuj

DVD wcale nie musi być drogie żeby dobrze grać, ja mam grundiga cinio i gra naprawdę b. dobrze, choć fakt jest też taki że nie ma divxów i innych pierdół i j.w. - zewnętrzny DAC.

Skomentuj

Czaruję...
              X