Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz do subwoofera ( TDA7294 )

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz do subwoofera ( TDA7294 )

Witam
    Chciał bym skrecic sobie takiego wzmaka ale mam 2 pyt.
    1. Czy ktoś by mógł mi podać szczegółowy opis elementów tzn. jakie maja być rezystory ile W ? jakie kondensatory elektrolity, ceramiczne, monolityczne ? co oznaczają skróty "log." i "lin." przy potencjometrach ? itd itp
    2. Proszę tez o podanie dobrego sklepu internetowego w którym mógł bym dokonać zakupu tych elementów a wysyłka jest tania

Z góry wielkie dzięki za pomoc i odpowiedzi

1. rezystory 0.25W jesli nie podano inaczej, kondy 'uF' elektrolityczne, 'nF' poliestrowe MKT (te kostki niebieskie), 'pF' ceramiczne

log - potencjometr logarytmiczny
    lin - potencjometr liniowy

Skomentuj

a oplaca Ci sie skladac? :razz: mam to z porzadnym trafem i radiatorem za 110zl:)

Skomentuj

heh cwaniaki :mrgreen: sami skręcą a mówią ze się nie opłaca :razz: (żart)
        Nie wiem czy się opłaca ale mam chęć sobie polutować trochę :)
        A co z tym sklepem zna ktoś jakieś dobre sprawdzone ?

[ Dodano: 2009-11-14, 19:39 ]
        a zapomniałem jeszcze o jednym. Skąd wytrzasnąć taka PCB ? albo jak zrobić samemu ? (wydrukować ? i co dalej ?)

Skomentuj

zamowilem u Irka dwa takie moduly po 65zl szt i jeden lezy i sie kurzy w szafce, wiec po co mi dokup do tego radiator i przede wszystkim trafo i zobacz ile Cie wyjdzie :razz: w tme maja duzy asortyment ale tanio moze nie byc. poszukaj kogos na allegro kto bedzie mial wiekszosc czego potrzebujesz

Skomentuj

jak wół przyklejony topic " Porady do termotransferu lub innych metod. "

[ Dodano: 2009-11-14, 22:13 ]
            taniej cie wyjdzie od dolphin123'a

Skomentuj

Czaruję...
            X