Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

karta muzyczna

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

karta muzyczna

poszukuje jakiejs karty muzycznej... cos dobrej jakosci
    co sadzicie o kartach auzen ?? oczywiscie w gre wchodza wtedy tylko uzywki albo nowy najtanszy model 7.1...

sound blaster audigy SB0090 wersja z pozlacanymi wejsciami, legendarny model
    jakies 70zl allegro

posiada sprzetowy mikser, swietnie dziala z alternatywnymi sterami Kx oraz w pelni dziala pod ALSA Uniksow (czyt. np pod linuksem, regulacja kazdego kanalu nie zaleznie etc etc.)

bardzo ladnie gra
    karta 5.1

http://photos04.allegroimg.pl/photos...7/25/828472586

Jakbys czasem ja nabyl i posiadasz XP, to daj znac podesle Ci dobre stery do niej (oficjalne lacznie z mikserem creative, poniewaz te najnowsze sa tragiczne)

pozdro

Skomentuj

tom3kk, ten sound blaster to nie ta półka, kolega raczej mierzy wyżej :wink:

Skomentuj

oops, chyba tak,
        sie rozpedzilem i myslalem ze cos tanio ma byc okej, nie czytaj mojego postu

jak interesuje Cie zabawka to moze EMU 1212m
        sam chce ja sobie kiedys kupic, ona chyba nie posiada dekodera dolby, jedynie pass-trough do amplitunera,
        a tak pozatym jest niezla

Skomentuj

Audiotrak HD2 ;-)

Skomentuj

mierze troszke wyzej ale nie chcialbym przekraczac 200 totalny max 300 zl wiec albo uzywke lepsza dorwac albo cos nowego w tej cenie...

Skomentuj

Moim skromnym zdaniem jak już inwestować w 5.1 czy 7.1 to w amplituner. Karta jaką byś nie kupił zasilana będzie z atx'a i siedzieć będzie w płycie głównej. Jak powszechnie wiadomo jakość dźwięku nie będzie nigdy lepsza od jakości zasilania. Innymi słowy karta jaka bądź z wyjściem cyfrowym i ampli z porządnym procesorem i przetwornikami.
              Poza tym wydaje mi się mało prawdopodobne abyś gołym uchem usłyszał różnicę między proponowanym Audigy i kilka razy droższym wyrobem np. Esi Maya.

Skomentuj

Poza tym wydaje mi się mało prawdopodobne abyś gołym uchem usłyszał różnicę między proponowanym Audigy i kilka razy droższym wyrobem np. Esi Maya.
                Wątpić to rzecz ludzka :mrgreen:

Wszystko zależy od reszty sprzętu. Łańcuch jest tak mocny jak jego najsłabsze ogniwo

Skomentuj

i po problemie dokonalem wyboru:

http://www.allegro.pl/item831709172_...nstrukcja.html

karta normalnie kosztuje 400-450 zl mam nadzieje ze bede z niej zadowolony i pozwala na tuning

Skomentuj

ja tu cały dzień po allegro śmigam w poszukiwaniu karty a ty mi takiego wała wykręcasz :neutral:
                    kurcze i trza dalej szukać :sad:

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69
                      i po problemie dokonalem wyboru:

http://www.allegro.pl/ite...instrukcja.html
                      też chcę!! :razz:

Skomentuj

Witam ; )
                        Doradzicie mi jakąś kartę dźwiękową pod choinkę ? ; >
                        Coś do 100zł...
                        Aktualnie mam zintegrowaną więc przydała by się zmiana.

Skomentuj

http://allegro.pl/item846803049_tosh..._live_5_1.html mam cos takiego do sprzedania w stanie "jak nowym" oczywiscie pelen komplet ementow. Za stowe w tym wliczona przesylka moge sprzedac jesli 5.1 cie satysfakcjonuje :)

Skomentuj

Jednak wolałbym wewnętrzną...
                            Myślałem nad tą: http://allegro.pl/item847579343_salo...ax_jakosc.html

Skomentuj

Szczerze mówiąc nie wiem czy jest sens kupowania tej karty. Zależy jaki masz ten zintegrowany kodek - jeśli coś naprawdę starego, to może bym się zastanowił nad kartą muzyczną, ale jeśli masz w miarę nową płytę główną, to i kodek zintegrowany nie będzie marnej jakości.
                              Ja posiadam tą kartę i muszę przyznać, że różnica między kodekiem z płyty głównej (MSI na p35, czyli Realtek 888) a tym SB sprowadza się do nieznacznej przewagi głośności karty Creative i lepszej możliwości ustawienia basów. Przy głośniczkach komputerowych typu plastic różnicy nie zauważysz.

Skomentuj

Płyta dość stara...
                                Realtek AC97
                                wer. sterownika audio: 5.10.0.5930
                                kontroler audio: VIA(3059)
                                kodek ac97: ALC655

Skomentuj

Więc możesz się tą kartą zainteresować, choć ja bym wolał dołożyć do Asus Xonar DX/D1, no ale skoro do 100zł, więc ten SB się nada, chyba że jakieś używane Audigy 2 ZS byś wyrwał.

Skomentuj

Nawet bez ZS...

Skomentuj

witam. posiadam ta karte do której link dał n_omyzs i powiem wam szczeże że jestem bardzo zadowolony . jakoś dźwięu jest naprawde dobra , pilot działa fajnie i ma dobry zasięg i przede wszystkim ta karta ma ASIO (czy jakoś tak) jest to dla mnie bardzo ważne gdyż podpinam organki z E-MU i jest to bardz dobre rozwiązanie bo nie ma opuźnień . I jest 5.1 także jak ktos potrzebuje dobrą karte za nie dużą kase to polecam

Skomentuj

Czaruję...
                                      X