Yoyoyo, zaprojektowalem sobie plytke subsonika w eaglu, wydrukowalem, skserowalem na papierze kredowym, prasowalem i wyszlo srednio na jeza. Jak dlugo trzeba moczyc plytke z papierem? tak zeby sama odeszla? czy wystarczy kilka miniut? prasuje okolo 40sek. mocze pare minut i delikatnie odrywam ale mimo to duza czesc sciezek zostaje nadal na papierze a te ktore sie przykleja to rzeczywiscie siedza jak przybetonowane. Co mi poradzicie, chcialbym zeby co najmniej 90% tego druku zostalo na plytce.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wytrawianie plytki
Collapse
X
-
Ja jak robie to najpierw ostra czescia gabeczki do mycia naczyn pocieram az zacznie sie blyszczec - uzywam detergentow...
Potem przelewam wrzatkiem i po tej czynnosci powierzchnia jest odtluszczona i oczyszczona.
zelazkiem prasowalem przez 1 min 20 sec (zelazko na **). Potem do miednicy z ciepla woda na godzine albo jak mi sie przypomni i sciagam papier bardzo delikatnie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez UkaszMozecie mi opisac jak dokladnie wygląda ten papier kredowy bo kurcze bylem w jednym sklepie jak mi rzucila na lade tego badziewia to nie moglem sie polapac co wziąc i co jest tym papierem kredowym, sprzedawczyni takze sama nie wiedziala.
Moze jak byles maly to bawiles sie takimi tatulazami (pseudo) dodawanymi do jakis czipsow czy innych badziew. Klejenie z kredowego wyglada podobnie jak naklejanie tych tatulazy.
Skomentuj
-
zelazko na **
Skomentuj
-
Zamieszczone przez UkaszNO oki technike znam juz od dawna ale nie stosowalem jej jeszcze jakos nie bylo okazji. Ale interesuje mnie jak odroznic papier kredowy od innych wynalazków
Skomentuj
-
Ja robilem na papierze kredowym, foli, zwyklym papierze do drukarki, Ale najlepiej wychodzi na papierze z Tesco kartki zamiast biale sa żółte a ich grubość to chyba mikrony po wrzuceniu do wody zdziera sie jakby tam nic nie bylo. A przytym jest tani.
Ale jest jeszcze jeden papier. Kumpel mi dał dwie kartki dostal od wuja który pracuje w ambasadzie. Papier ma to do siebie zę po wrzuceniu do wody sie rozpuszcza. Zropilem teścik plytke drukowana z kawalkiem papieru i toneru (po prasowaniu wrzucilem do wody) pare ruchów plytki i zostal sam toner nawet go palcem nie ruszylem. Ale nigdzie nie moge kupic tego papieru może ktoś sie orientuje z kąd go zdobyć?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez drzewkoJa robilem na papierze kredowym, foli, zwyklym papierze do drukarki, Ale najlepiej wychodzi na papierze z Tesco kartki zamiast biale sa żółte a ich grubość to chyba mikrony po wrzuceniu do wody zdziera sie jakby tam nic nie bylo. A przytym jest tani.
Ale jest jeszcze jeden papier. Kumpel mi dał dwie kartki dostal od wuja który pracuje w ambasadzie. Papier ma to do siebie zę po wrzuceniu do wody sie rozpuszcza. Zropilem teścik plytke drukowana z kawalkiem papieru i toneru (po prasowaniu wrzucilem do wody) pare ruchów plytki i zostal sam toner nawet go palcem nie ruszylem. Ale nigdzie nie moge kupic tego papieru może ktoś sie orientuje z kąd go zdobyć?
Skomentuj
Skomentuj