Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacz diy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmacniacz diy

Witam, chciałbym sobię zrobić wzmacniacz diy, dość prosty, żeby w miatę ładnie zagrał- ładniej od wieży sony mhc-gt111, bo zrobiłem sobię audio do komputera, razem z klonami mietków ( totem mite) i chciałbym tanio ( ~100zł ) skonstrułować coś własnymi siłami z pomocą kolegi. Pokój to 12mkw, wymagania mocowe nie duże. Proszę o pomoc

Za 100zl to mozesz tylko koncowki na TDA7294 zrobic i to pod warunkiem ze sam wytrawisz plytki i tanio kupisz trafo.

Skomentuj

a coś do 200zł? Chodzi mi o to, żeby było tańsze od uniampa, i pomiędzy uni a tda najprostrzym.

Skomentuj

Lm 3886? W 200 zł się zmiescisz.

Skomentuj

Wydaje mi się, że Uniamp będzie tańszy niż LM3886 czy TDA7294. Ale jeśli nie czujesz się na siłach złożyć go to kupiłbym po prostu jakiś używany wzmacniacz z allegro. No chyba, że to ma być "sztuka dla sztuki"

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
            Wydaje mi się, że Uniamp będzie tańszy niż LM3886 czy TDA7294
            faktycznie wydaje CI się :wink:

Skomentuj

a Symek?? plytki mozna od flodinsa, elementy w sumie tez mozna tanio zalatwic, a trafo tak czy siak takie same jak do TDA

Skomentuj

Mnie wyniosło 60 zł za komplet stereo Symasym od flodinsa właśnie. Trafo używane za 70-90 zł, jakąś obudowe i poniżej 200zł byś miał bardzo dobry wzmacniacz. Polecam

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161
                  Mnie wyniosło 60 zł za komplet stereo Symasym od flodinsa właśnie. Trafo używane za 70-90 zł, jakąś obudowe i poniżej 200zł byś miał bardzo dobry wzmacniacz. Polecam
                  i jakiś zasilacz, i jakiś radiator i jakąś gałkę, i jakieś czincze, i jakiś potencjometri jakieś terminale żeby nie trzeba było kabli od kolumn skręcać i jeszczę parę innych "jakiś" o których nikt nie pamięta bo każde z osobna kosztują grosze, ale razem zbiera się z tego niezła suma...
                  Realnie, dla kogoś kto nie ma szuflady wypełnionej takimi pierdołami , trzeba liczyć 300zł.

Skomentuj

no Takero tu ma racje, tyle tylko ze wiadomo nie trzeba np. kupowac potka alps, a zwykly, zlacza tak samo mozna kupic za 1zl za szt a nie za 5zl wiec da rade troche zejsc z wydatkow. oczywiscie bez przesadyzmu w kupowaniu wszystkiego najtaniej bo to sie zemsci na koniec:)

Skomentuj

Czaruję...
                    X