Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz do suba- POMOCY !!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz do suba- POMOCY !!!

Proszę o pomoc w sprawie wzmacniacza do suba. Interesuje mnie projekt http://www.diyaudio.pl/portal.php?show=33. Chciałbym tylko, aby mój miał 4 wyjścia stereo. Obowiązkoo w moim też musial by się znaleźć potemcjometr siły głosu i basu. Chcialbym go dodatkowo podłączyć do wzmacniacza A-445. Sory jak zamieszałem. Mile widziane gotowe proojekty.Chciałbym otrzyać liste potrzebnych części i jakiś schemat płyttki. Zakres cięcia głośnika jaki by mnie interesował to 30-250 Hz. Głośnik jaki mam na razie do mojego suba aktywnego to Alphard LW 1000 potem wymienię na GDN-27-450-8-SC lub GDN 25/80/1 8. Resta sprzętu jeszcze nie wiadomo ale jakieś podłogowe, monitory i central na STX-ach. Alpharda na pewno będę omijal po zewnętrznej. :mrgreen:

4 wyjścia stereo czyli chodzi Ci o selektor wejść. Ja zrobiłem do swojego wzmacniacza prosty układzik z którego jestem zadowolony działa na 4022N i 4052N, zero przekaźników, zapodam opis i płytki do termotransferu:
    http://rapidshare.com/files/330332113/Selektor.rar.html

Skomentuj

Zamieszczone przez maciekpo2
      4 wyjścia stereo czyli chodzi Ci o selektor wejść.
      troche nielogicznie :mrgreen:
      Seba727 zainteresuj sie tym http://www.allegro.pl/item871222307_...nego_300w.html

taniej nic innego nie zrobisz

Skomentuj

No właśnie o coś takiego mi chodzi tylko widzę że to ma 4 wejścia, albo to osobno plusy i minusy to wtedu ok. Generalnie wolałbym zrobić coś samemu. :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Seba727
          Mile widziane gotowe proojekty.Chciałbym otrzyać liste potrzebnych części i jakiś schemat płyttki.
          i może jeszcze go ma ktoś poskładać za Ciebie? :evil:
          Z Twojej wypowiedzi mało rzeczy jest zrozumiałych, weź napisz to tak żeby było wiadomo o co Ci chodzi... Np:
          Chciałbym tylko, aby mój miał 4 wyjścia stereo
          czyli chcesz wyjście na 8kolumn czy co bo cholera to jest tak napisane że zaraz temat poleci do kosza! :evil:

Skomentuj

Chce podłączyć 4 kolumny i centrala.
            Zamieszczone przez csbiczek
            Seba727 napisał/a
            Mile widziane gotowe proojekty.Chciałbym otrzyać liste potrzebnych części i jakiś schemat płyttki.

i może jeszcze go ma ktoś poskładać za Ciebie?
            W tym cała frajda, to zrobie sam, ale częsci wyslać możecie mi za darmo :mrgreen: :grin: :razz: Mówiąc "gotowe projekty" miałem na myśli jakieś przetestowane, robione wcześniiej przez was rozwiązania. :mrgreen:

Skomentuj

Proszę o pomoc w sprawie wzmacniacza do suba. Interesuje mnie projekt http://www.diyaudio.pl/portal.php?show=33. Chciałbym tylko, aby mój miał 4 wyjścia stereo. Obowiązkoo w moim też musial by się znaleźć potemcjometr siły głosu i basu.
              Regulację siły głosu i regulowaną częstotliwość cięcia ten wzmacniacz posiada.
              Dalej nie napisałeś co to mają być za wyjścia. Jeśli niskopoziomowe wystarczy zrobić bufory, czyli nic skomplikowanego.

Skomentuj

Chce podłączyć 4 kolumny i centrala.
                po co do suba chcesz 5.0 podłączać ?

Skomentuj

januss73, wiem że posiada. A wyjścia to tkie żeby kolumny normalne podłączyć(mówiąc normalne mam na myśli 2 monitory , 2 podlogowe i centrala. Wszystko 2-way (wyokie i niskie tony) :mrgreen:
                  takero, A dlaczego nie ? :razz:

Skomentuj

A wyjścia to tkie żeby kolumny normalne podłączyć(mówiąc normalne mam na myśli 2 monitory , 2 podlogowe i centrala. Wszystko 2-way (wyokie i niskie tony)
                    A to już 5 kanałów. Sprawa jest dalej prosta. Robisz ten wzmacniacz plus 5 końcówek mocy o mocy adekwatnej do głośników, stopniu skomplikowania adekwatnym do twojej wiedzy. Do tego rzecz jasna odpowiedni zasilacz. Jak podłączysz to pod komputer sterować możesz komputerem, jak analogowo pod jakiś odtwarzacz bez możliwości regulacji sprawa się skomplikuje, o połączeniu cyfrowo raczej możesz zapomnieć.

Skomentuj

takero, A dlaczego nie ? :razz:
                      No ale w jakim celu ? Chcesz zbudować suba który będzie miał w sobie wzmacniacz 5.1 ?
                      Czy można ? A i owszem, pytanie tylko po co ?
                      Przecież to zupełnie pozbawione sensu.
                      Myślałeś już choć o tym skąd będziesz te 5.1 brał ?
                      Jak będziesz na raz regulował głośność wszystkich 6 kanałów ?
                      Jak będzie za cicho albo za głośno to będziesz do suba podchodził i regulował głośność odsuwając go wcześniej od ściany ?
                      Nie łatwiej zrobić coś w oddzielnej obudowie, albo po prostu kupić ampli ?

Skomentuj

No mam a-445
                        Zamieszczone przez takero
                        Jak będziesz na raz regulował głośność wszystkich 6 kanałów ?
                        Jak będzie za cicho albo za głośno to będziesz do suba podchodził i regulował głośność odsuwając go wcześniej od ściany ?
                        Przecież jak podgłosze raz na subie to tylko potem już amplitunerem będe zmieniał (tak myśle) :mrgreen:

Skomentuj

Chcesz mieć wejścia czy tam wyjścia - nie możesz się zdecydować na 5.1 w subie, mając amplituner ?
                          Nie bardzo rozumiem o co w ogóle chodzi...

Skomentuj

No namieszałem jak zwykle. Mówie że chcę go podłączyć do amplitunera i chce mieć 4 wyjścia na kolumny (stereo) i jedno na centrala czyli tak jak mowisz 5.1. :mrgreen: http://www.diyaudio.pl/portal.php?show=33 trzeba to tego coś jeszcze oprocz zasilacza ?

Skomentuj

z tego to bedziesz mial 0.1 :] zeby miec 5.1 musisz zlozyc 5 + 1 koncowek i upakowac to ladnie w jednej obudowie, posluchaj forumowiczow z wiekszym doswiadczeniem i odpusc sobie to 5.1 bo nic dobrego z tego nie wyniknie

Skomentuj

No właśnie po to założyłem ten temat żeby się czegos dowiedzieć, tak więc jakbyście mogli to powiedzcie co i jak. :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
                                X