Witam. Posiadam amplituner yamaha rx-v861 i zestaw 5 kolumn na razie bez suba. Planuje sobie zrobić dwa suby, bo tak mi będzie to pasowało w pokoju, po prostu na sobach będą stały monitorki przednie. I teraz pytanko, czy uniamp nadaje się jako napęd do niezbyt durzych 2 soobwoferów? Jakie ma pasmo przenoszenia od dołu? czy nie ma jakiś filtrów w związku z tym źe to wzmak stereo?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
UniAmp jako wzmak do suba
Collapse
X
-
Zamieszczone przez ralficzy uniamp nadaje się jako napęd do niezbyt durzych 2 soobwoferów? Jakie ma pasmo przenoszenia od dołu? czy nie ma jakiś filtrów w związku z tym źe to wzmak stereo?
Co chcesz nim napędzać ?
-
A nie lepiej zastosować gotowe i sprawdzone rozwiązanie?
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=2897
Tym bardziej, że jest pełna dokumentacja - tylko robić! :smile:
Skomentuj
-
Jeśli chodzi o inny wzmak, to odpada, ponieważ uniampa mam i się marnuje, a na razie z funduszami krucho więc chcę wykorzystać to co mam. Nie wiem jeszcze, jakie głośniki wybrać na suba, najchętniej kupił bym gotowe 2 suby pasywne ale ciężko pasywki znaleźć.
Na razie podłączyłem uniampa pod kolumny stereo JBL TLX610 w których jest 22 cm bas i podłączyłem to pod wyjście suba z amplitunera i się rozczarowałem ponieważ jakieś sensowne poziomy dźwięku było słychać dopiero od 90Hz. I nie był to fajny bas tylko buczący, dlatego obawiałem się czy uniamp poradzi sobie z subowymi częstotliwościami ale może te kolumny takie cienkie na basach są.
Jaki głośnik polecacie na jeden kanał do uniampa? 4 czy 8 om? Może jakiś konkretny model? Dobrze by było, aby się sprawdzał w muzyce, bo jednak częściej słucham muzyki niż oglądam film.
Skomentuj
Skomentuj