Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co sądzicie o odtwarzaczu cd

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co sądzicie o odtwarzaczu cd

Witam wszystkich!
    Jako że chce uzupełnić swój zestaw audio o odtwarzacz cd przeszedłem się po raciborskich lombardach i ogólnie bieda że aż piszczy. Same jakieś niskie modele philipsa np cd614, jakies sony model 291 aż w końcu natrafiłem na technicsa SL-PS770D. Jak patrzyłem na allegro to te modele chodzą po 300zł wzwyż. A że była promocja to go wytargalem za 120zl. Tak naprawdę to średnio pasuje do mojego szampanskiego Onkyo ale jeżeli jest to dobry model to go zostawię. Czy może polecacie go sprzedać na allegro a kupić jakąś inna używke np onkyo seria 72.. albo pionieer 6700 albo jeszcze cos innego?

Witam
    Posiadam model SL-PS670 (model niżej od Twojego). Mam go od około 7 lat, kupiłem również używany. Nie ma z nim żadnych problemów. Jeżeli chodzi o dźwięk to przede wszystkim postawiono tutaj na dynamikę, kosztem szczegółowości średnich i wysokich tonów. Porównuje go do odtwarzacza DVD Yamaha S557 gdzie różnicę słychać od razu (oczywiście na korzyść Yamahy). Odtwarzacz nie jest zły szczególnie dla osób mniej osłuchanych i nie wymagających "audiofilskiego" brzmienia.

Skomentuj

Nie twierdzę że nie chciał bym audiofilskiego sprzętu.
      Tematyka audio interesowała mnie od dziecka, zresztą pokój jako dziecko miałem cały zawalony głośnikami powieszanymi w rogach pokoju a wszystko było połączone na pająka.
      Mój pierwszy sprzęt grający to było rodio kasprzak, później jakieś chiny, diora wzmak dual i tak coraz lepiej. Wszystko z jakiś dziwnych wymian, "interesów" Matka nie umiała zrozumieć skąd ja to wszystko mam. :mrgreen:.
      Jakiś czas temu podczas wizyty u znajomych uslyszałem kef-y Q5 i się zakochałem w dzwięku który usłyszałem. Całość była taka namacalna a muzycy... można było dokładnie określić gdzie siedzą! Kefy już kupiłem, ampli też mam ale żeby całośc dobrze zagrała potrzebuje dobrego cd-ka.
      Nie powiem techniks brzmi przyzwoicie ale brakuje mu średnicy i to jest jego chyba najsłabszy punkt.
      Więc jeżeli jest taka możliwość że technicsa bym sprzedał i nie trzeba by było ostatnich gaci sprzedać żeby kupić cos audiofilskiego to piszę się na to. Może byś ew. dvd.
      Bardzo proszę o pomoc Thx.

Skomentuj

Czaruję...
      X