Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Który wzmacniacz DIY?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Gorsen13
    do Uniampa będzie można "wsadzić" regulacje barwy by Irek? :)
    Jak najbardziej, wpinasz sygnał do korektora a z wyjścia korektora podajesz na wejście wzmacniacza.

Skomentuj

A przedwzmacniacz gramofonowy?? jak z zasileniem tego przedwzmacniacza? Trzeba robić nowy zasilacz + trafo czy dałoby radę jakoś podpiąć pod zasilacz i trafo z końcówki mocy?

Skomentuj

Pewno, że da radę. Starczy zbić i ustabilizować napięcie na odpowiednim poziomie. Dla niewielkich prądów, jakich takie układy najczęściej potrzebują zwykle wystarcza zenerka i rezystor. Masz już projekt tego przedwzmacniacza?

Skomentuj

Jeszcze nic nie mam. Poszukałbym jakichś schematów ale za dużo mi to nie da bo nie wiem co i na jakich elementach jest godne uwagi. Na pewno muszę szukać czegoś w stereo :P

może coś takiego: http://sklep.avt.com.pl/p/pl/48123/p...o+montazu.html ? Tego jest mnóstwo a dla osoby która nie ma pojęcia na czym rzecz polega, to nawet szukanie za dużo nie da, bo nie wie czego szukać :/

Skomentuj

Preampy gramofonowe sa praktycznie takie same. Mozesz kupic ten z AVT, najwiekszy problem to jednak umiejetnosc dobrego podlaczenia zeby nic nie szumialo i nie buczalo.

Skomentuj

chodzi Ci Irku o zakłócenia z trafa? Metodą prób i błędów powinienem znaleźć odpowiednie miejsce na preamp. Chyba, że nie to miałeś na myśli...?

Skomentuj

zapewne chodzilo o petle masy ;-)

Skomentuj

hmmm... z tego co poczytałem to dość skomplikowany temat z tą pętlą... hah, ale będzie zabawy^^ już się nie mogę doczekać aż skompletuje wszystkie części:P

Skomentuj

Czaruję...