Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz pod Altus + Mildton

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz pod Altus + Mildton

Witam!
    Zostało mi polecone to forum i oto jestem :) Mam zestaw Altus 110 (70W) + New Mildton 200 (120W) zasilane, jak na razie, Diorą WS 442 (2x35W) http://unitra.eu.org/node/1325 . Chciałbym jakiś wzmachol lepszy do nich wyszukać na alledrogo. Obecnie wygląda to tak, ze jak graja Altusy (B) razem z Mildtonami (A), to jest ciszej, niż jak gra jeden zestaw (podlaczenie: Mildton prawy lewy + Altus prawy lewy) - to jest normalne to sciszanie przy A+B?. Diora ma 2x35W, a chcialbym wzmachol, ktory jednoczesnie nie spali mi tych glosnikow i pokaze, na co je stac. Wysokimi prawie w ogole sie nie bawie. Slucham głównie house & "pop-music" w warunkach domowych (niecałe 10m2). Sporadycznie zestawik by gościł na imprezach. Milo by bylo, gdyby byl pilot do tego, co bym nie musial z lozka wstawac, jesli slucham na sluchawkach.

Cena? Hmmm... nie kupię wzmaka za tysiaka do tych kolumn. Chciałbym jedynie coś lepszego niż teraz.

Opcje:
    Onkyo A-8200, Yamaha A-500?

Zamieszczone przez DaVePGN
    Cena? Hmmm... nie kupię wzmaka za tysiaka do tych kolumn. Chciałbym jedynie coś lepszego niż teraz
    nie za tysiaka to za ile? sprecyzuj granicę budżetową

Skomentuj

Chciałbym coś lepszego niż ta Diora w miarę jak najtańszą opcją. Nie wiem... 300-350 na początek. Później mógłbym pomyśleć o czymś lepszym.

Skomentuj

Yamaha AX-550, 85W/kanał przy 8ohm, na allegro powinieneś wyrwać za ok 360 - 380 pln.

Skomentuj

Ściszanie przy A+B jest normalne, gdyż w tym wzmacniaczu zestawy kolumn są łączone szeregowo, przez co ich impedancja się sumuje. Większa impedancja -> mniejszy prąd -> mniejsza moc wypływająca ze wzmacniacza.

Skomentuj

Akai am 55 badz am 67 można czasem do 400zł dorwać. Świetne wzmacniacze z cyfrowymi wejściami

Skomentuj

Dzieki za informacje o tym ściszaniu. Sa dwie Yamahy AX-550 i 4 Akaie am 55 teraz na allegro... A co powiecie o tym Onkyo A-8200 - mogę dostać go za 200pln.

[ Dodano: 2010-02-26, 15:53 ]
              No i wziąłem Onkyo. Daje radę... Nawet nie muszę do połowy volume rozkręcać i jest wystarczająco głośno :)

[ Dodano: 2010-02-26, 16:05 ]
              Nie wiem tylko, do czego służy MM/MC Cartridge.

Skomentuj

Czaruję...
              X