Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy wzmacniacz 2x15WAT (TDA8946) wystarczy do TB W4-657SC ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy wzmacniacz 2x15WAT (TDA8946) wystarczy do TB W4-657SC ?

Witam. Zaczynam przygodę z DIY i postanowiłem na początek zacząć od czegoś prostego. Planuję zbudować monitory na TB W4-657SC + wzmacniacz. Wzmacniacz z kitu - AVT-14090B/2. Jaki będzie optymalny transformator do tego wzmacniacza ? 18V, ale ile amper ?

Specyfikacja KITU (wersja na TDA8946).

eeee, może lepiej złóż GC. Szkoda marnować tych głośniczków na tak marnym wzmacniaczu. Głośnik ma 40W rms i przydałby się do niego wzmacniacz o mocy co najmniej 30W @ 8ohm.

Też mi po głowie chodzą monitorki na Tang Bandach W4. Ale ja raczej dałbym do nich gain clone'a. Może na wiosnę coś z tego wyjdzie :razz:

Skomentuj

mysle ze spokojnie wystarczy transformator 30 czyli jakies 2,5A. Tylko ze 18v to jest napiecie stale (po wyprostowaniu) czyli potrzebny bedzie transformator okolo 12-13 v zmiennego

Skomentuj

GC to porywanie się z motyką na słońce. Wolę zacząć od prostych układów. Chcę złożyć zamówienie na transformator (przewidywany koszt 20PLN netto więc nieduży :P) W zamówieniu mam podać, że oczekuję 18vdc 2,5A - na wyjściu tak ?

Skomentuj

GC to zaledwie kilka elementów, niewiele więcej jak dla TDA, którego link podałeś wyżej.
          Zamieszczone przez Bociamek
          W zamówieniu mam podać, że oczekuję 18vdc 2,5A - na wyjściu tak ?
          Nie wiesz co to jest transformator :neutral: Trafo na wyjściu daje TYLKO prąd zmienny czyli musisz podać 13-14V AC. Raczej celowałbym w 14V bo zawsze jest jakaś strata na prostowniku.

Skomentuj

Jaki jest szacunkowy koszt złożenia GC (PCB, trafo, itp.) ?

Skomentuj

- LM to koszt ok. 12-13zł/1szt,
              - PCB - ok. 15zł (jeśłi oczywiście wolisz kupić): http://www.allegro.pl/item904648749_..._z_lm3886.html
              - trafo ok. 50zł.
              - radiator ok. 20zł.
              - zasilacz ok. 20zł
              - reszta elementów to drobnica za parę zł.

A jeśli chcesz gotowe stereo to możesz wziąć to:
              http://www.allegro.pl/item927916597_..._nowy_100.html

[ Dodano: 2010-02-26, 18:07 ]
              Aha i nie zapomnij, że do kitu, który wybrałeś i tak musisz dokupić radiator.

Skomentuj

Czyli 3x więcej od tego kitu. Radiatorów mam pod dostatkiem Te PCB jest do wersji mono. Czyli potrzeba 2 + jakoś to połączyć ze sobą, chyba za wysokie loty. Przeglądam trochę stron o tym GC i projekty są czasem mocno skomplikowane, dużo opcji dodatkowych. Jest jakaś najprostsza wersja tego układu ?

[ Dodano: 2010-02-26, 18:44 ]
                Czyli generalnie potrzebuję tak:
                - KIT AVT
                - trafo

Czy coś jeszcze ? Czy normalnie podłączam 2 kable od trafa do złącza CON, głośniki do złącz con, podaję sygnał z CDKa i odjazd ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Bociamek
                  Czy coś jeszcze ? Czy normalnie podłączam 2 kable od trafa do złącza CON, głośniki do złącz con, podaję sygnał z CDKa i odjazd ?
                  po za tym ze 3 kable z trafa a nie 2 to generalnie sie zgadza ;-) oczywiscie przydalo by sie tez cos w stylu obudowy - a co za tym idzie, bezpiecznik na pierwotnym trafa, jakis wlacznik no i potencjometr do sterowania glosnoscia

Skomentuj

Bociamek, potrzebujesz zasilacz, radiator (podobno posiadasz), potencjometr,podkladke mikowa oraz paste.

Skomentuj

Na sprzedaż pełnowymiarowa obudowa Zalman HD160XT z wyświetlaczem dotykowym pod media center

https://www.olx.pl/d/oferta/obudowa-...9-IDLHU5x.html

Skomentuj

Czaruję...
                      X