Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Potencjometr w Kenwood ka-8100

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Potencjometr w Kenwood ka-8100

Witam,posiadam na stanie wzmacniacz Kenwood ka-8100 wszystko działa tylko nie ma potencjometru od Volume/Balance potencjometr od Volume/Balance posiadał 2x250 kOhm + 2xnie wiem ile ,czyli był to potencjometr z 2 podwójnymi potencjometrami.Wpadłem na taki pomysł aby potka od balancu wywalić i zrobić tak zeby jak by był to było by ustawione na środku a od voluma walnąć normalnie potka tylko teraz co gdzie i jak? Posiadam schemat
    http://rs15.rapidshare.com/files/197...100_KA8150.pdf
    I proszę o pomoc.

[ Dodano: 2010-04-14, 23:23 ]
    Na stronie 17 płytka przedwzmacniacza ta dzióra kwadratowa na srodku to miejsce na potencjometr tam gdzie piny 9,10,11 itp powinny być podlączone potencjometry,jeszcze jedno potencjometr od balance miał chyba 4 wyprowadzenia.

Karol1991, to sprzet prywatny czy klienta?
    jak prywatny to mozna wyprowadzic 2 oddzielne potki
    jak klienta to juz ciezej :???:

http://audioaficionado.org/vintage-a...e-kenwood.html tutaj ladnie widac ten potencjometr - dziwny :???:

jak to ma wygladac to ja bym olal balans :P

Skomentuj

Olać balance potrzebuje takiego rozwiazania aby była regulacja Voluma,sprzęt kolegi ale nie wiem czy go nie kupie bo jest bardzo porządny...
      Zrobiłem tak 16 wchodzi do lewego wyprowadzenia potka srodkowym wychodzi wchodzi na 11,drugi kanal tak samo tylko oczywiscie inne numery wyprowadzen pinow.... i nie chodzi tak jak powinno jak mam to zrobić?

Skomentuj

a nie mozesz dojsc po sciezkach ktore od czego?

Skomentuj

Fajny wzmacniacz szkoda że nie ma tego potka, jedyne rozwiązanie jakie widzę to wsadzić normalny podwójny potek volume tylko:
          - nie będzie balance
          - potek od volume ma odczep do loudness (4 wyprowadzenia) i ona też nie będzie działać.
          Wy. potka balance z we. potka volume jest połączone bezpośrednio na potku.
          Jak powiększysz sobie płytkę w SM to jest tam opis punktów lutowniczych i wydaje mi się że powinno być to tak podłączone (tak też są punkty oznaczone na schemacie):
          loudness - zostawiasz nie podłączone
          we. potka podłączasz do punktów 11 i 9 (tutaj nie jestem pewien który kanał jest który bo nie jest opisane musisz sam do tego dojść)
          a wy. do punktów 14(R) i 16(L)
          masa to wiadomo :) Potek od volume ma mieć 100K

Skomentuj

Ok będę sie kierwować radami raven1985, ale to dopiero jakos w niedziele to podlącze jak mowisz i dam znac czy jest dobrze.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985
              potek od volume ma odczep do loudness (4 wyprowadzenia) i ona też nie będzie działać.
              nigdy nie wiedzialem do czego jest ten 4 odczep...
              Karol1991, mam kilka potkow z odczepami

Zamieszczone przez raven1985
              Potek od volume ma mieć 100K
              niestety z odczepami mam tylko 47

Skomentuj

Czaruję...
              X