Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mam wzmacniacz diy (nie mojej roboty) jak podlaczyc to

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mam wzmacniacz diy (nie mojej roboty) jak podlaczyc to

Witam, mam coś takiego
    http://img695.imageshack.us/gal.php?g=sn854352.jpg
    i tu moje pytanie, jak w tym podłączyć przedwzmacniacz tzn. regulacje
    oraz 2 kanał ?
    i czy do czegoś to się w ogóle nadaje ?
    zmostkowane 4 kości tda 7294
    Pozdrawiam

ja bym z tym nawet do gniazda nie podchodził.
    jak chcesz cokolwiek roić to musisz albo znac sie na topologii wzmacniaczy, albo miec schemat tego sprzętu.

Skomentuj

bez przesady...to działa, miałem podłączone nie raz i nie dwa i nic się z tym nie dzieje,
      temat jest o czym innym...

Skomentuj

Jeżeli chodzi ci o samą regulację głośności to na kablu którym podajesz sygnał daj potencjometr tzn tam gdzie wpinasz sygnał do wzmacniacza to idą od tego wtyku przewody w środku daj na nim ten potencjometr.Jeżeli chodzi ci również o regulację barwy(sopran,bas)to musisz zrobić jakiś przedwzmacniacz.A o co chodzi z tym drugim kanałem to jest mono tzn ma jedno wyjście na głośnik i chcesz zrobić na drugi?Podaj parametry moc przy jakich głośnikach ma pracować(ile om)

Skomentuj

otóż chodzi mi o barwę, przedwzmacniacz jest wbudowany, ale nie jest podłączony,
          jest niepodłączony drugi kanał, to wzmak stereo

Skomentuj

to jest buda i przedwzmacniacz po unitrze WS304s (ewentualnie PW7010). Przedwzmacniacz trzeba zasilić napięciem stałym 15V, wejście i wyjście sygnału znajduje się na prawo od potencjometru balansu.

Skomentuj

tak po unitrze ws 304s
              czyli jak to podlaczyc ? bo na schematach to ja sie nie znam za bardzo, i skad wziac te 15v ? na to

Skomentuj

Zamieszczone przez garbusik88
                bo na schematach to ja sie nie znam za bardzo
                to sie nabieraj sie za modyfikacje tego, bo nikt Ci nie wyjasni inaczej niz ze schematu skad masz wyciagnac jaki kabel zeby to polaczyc. To tak jakbys mial jechac na drugi koniec Polski nie majac zielonego pojecia jak odpalic auto...

Skomentuj

to podajcie schemat z zaznaczonym tym co mam zrobic, moj tata umie to czytac ; d a ja nie zawsze heh

Skomentuj

to podajcie schemat
                    My ? :shock: Twój wątek zaraz wyląduje w koszu i zaczniesz lekture podstaw elektroniki, a nie będziesz pisał że ktoś ma Ci schematy Twojego wzmaka podawać.. Google się kłania.

Skomentuj

Jak można dać schemat niewiedzą dokładnie kto to i jak robił...
                      Kolego garbusik88 trzeba troche samemu się po głowić. Przez zdjęcia nikt Ci nie pomoże dopóki tego nie zobaczy i nie posprwdza gdzie i co jest połaczone..

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                        To tak jakbys mial jechac na drugi koniec Polski nie majac zielonego pojecia jak odpalic auto...
                        zawsze sa pociagi i autobusy ;-)
                        garbusik88, jak nie masz zielonego pojecia o tym co z czym i jak to oddaj to komus kto sie na tym zna bo zostaniesz z kilogramem spalonej elektroniki

Skomentuj

My ? :shock: Twój wątek zaraz wyląduje w koszu i zaczniesz lekture podstaw elektroniki, a nie będziesz pisał że ktoś ma Ci schematy Twojego wzmaka podawać
                          od tego sa takie fora, a prosze bardzo umiescie w koszu, bo widac tu nikt i tak nie ogarnia lepiej ode mnie, a google to nie wszystko, i jakos ciekawe jak podac schemat czegos co bylo skladane wg "wlasnego pomyslu" a nie oryginalnego schematu...
                          temat zamykam, bo obsluga tutaj jest czasem zenujaca..

Skomentuj

od tego sa takie fora
                            Fora nie są od tego, żeby ich Użytkownicy wróżyli z fusów... a przynajmniej to forum. diyaudio.pl nie zrzesza jasnowidzów

nikt i tak nie ogarnia lepiej ode mnie
                            Tu byś się mocno zdziwił... pomyśl: jak zadam Ci pytanie jaką pojemność silnika ma moje auto, które sam zbudowałem i pokażę tylko zdjęcia to jak mi udzielisz odpowiedzi ? Zarządasz więcej informacji, bo po wyglądzie silnika nie oszacujesz jego pojemności skokowej, tak ? My też, żeby Ci pomóc potrzebujemy więcej informacji, tyle że Tobie się nie chce ich zebrać i liczysz na cud... takie rzeczy to tylko w Erze proszę Kolegi

jakos ciekawe jak podac schemat czegos co bylo skladane wg "wlasnego pomyslu" a nie oryginalnego schematu...
                            Dobre pytanie, bo my (w przeciwieństwie do Ciebie) nawet nie możemy obejrzeć tego sprzętu, a Ty wymagasz żeby Ci schematy przesyłać. Zastanowiłeś się zanim sformułowałeś swoją "prośbę" ?

obsluga tutaj jest czasem zenujaca..
                            No to pomyliłeś miejsca, bo forum to nie punkt usługowy tylko miejsce wymiany poglądów i informacji wśród Hobbystów, którzy gotowi są pomagać (a nie usługiwać) innym. Chcesz być dobrze obsłużony to leć ze swoim sprzętem do serwisu RTV (nie zapomnij portfela z kasą) i módl się, żeby tam pracował jakiś elektronik z prawdziwego zdarzenia, a nie zwykły "podmieniacz części" (jak to niestety zwykle bywa).

Reasumując: albo uzupełnisz informacje na tyle, by można było Ci pomóc albo:
                            Zamieszczone przez dolphin123
                            Twój wątek zaraz wyląduje w koszu
                            P.S. Żenujący to jest brak taktu z Twojej strony.

Skomentuj

garbusik88, sam sobie zaprzeczasz skoro to ogarniasz lepiej niż my to czemu tego jeszcze nie podłączyłeś?

ja ci bardzo prosto wytłumaczę musisz potencjometr podłączyć pod przedwzmacniacz a przedwzmacniacza do wejścia końcówki

czyli wejście wzmacniacza > potencjometr> przedwzmacniacz> końcówka mocy

dodatkowo musisz zasilić przedwzmacniacz

resztę odczytasz ze schematu wzmacniacza, z którego pochodzi przedwzmacniacz

jakbyś nadal marudził to jeszcze wyjątkowo raz za rączkę poprowadzimy
                              schemat:
                              http://lmgtfy.com/?q=schemat+unitra+ws+304s

Skomentuj

Nie na temat...
                                Panowie! Dajcie sobie spokój,bo chłopak sobie na prawdę krzywdę zrobi ! A potem jego tata zniszczy nas procesami sądowymi,bo on się na tym na tym zna !
                                btw : czy to nie aby kolega głośnika123...? :grin:

Skomentuj

Nie na temat...
                                  freedi, a kto wie

Skomentuj

Czaruję...
                                  X