Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kabel component za 100zł co to jest?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kabel component za 100zł co to jest?

Panowie co w kablu component za 100zł jest takiego ekstra że kosztuje aż tyle? Pytam sie bo mam TV LCD 32' podłączonego do tunera sat SD przez kabel euro i każdy muwi że przez kabel componet będzie lepszy obraz, lecz z czego on jest ,że jest taki drogi? Jak kupie sobie taki zwykły 3*RCA to będzie zły? Lub jak sobie sam go zrobię? Szukam rzeczowych odpowiedzi a nie jakich audio-video voodo typu grające kable zasilające...

Zamieszczone przez mihas66
    muw
    może jeszcze będziesz pisał tesz i jusz? :evil:
    audio-video voodo typu grające kable zasilające...
    tu sytuacja będzie podobna... Kup przyzwoity kabelek za 3-4 dyszki i to wystarczy w zupełności...

Skomentuj

Ja kupiłem chyba za 15zł, fajny, gruby, potrójny chinch z metalowymi wtykami w jakimś markecie. Wszystko hula jak trzeba, nawet dekoder "n"-ki przez to złącze pokazuje obraz w HD, chyba nie full HD. W przypadku tunera SD prawdopodobnie nie zauważysz dużej różnicy między EURO a COMPONENT, bo i tak idzie to w najniższej możliwej rozdzielczości.
      Ja w każdym bądź razie nie widziałem różnic w jakości obrazu z DVD puszczanym przez EURO i COMPONENT.

Skomentuj

Mam kabel component marki Belkin z serii PRO (pozłacane końcówki, grube druty, 2x ekranowany) i obraz lepszy niż jak miałem przez kabel HDMI. Cena rynkowa 70-100PLN.

Skomentuj

To co kupować najtańszy przewód 3*RCA, widziałem ostatnio taki w markecie za mniej niż chyba 10zł a elektronicznym za 5zł...

Skomentuj

To co kupować najtańszy przewód 3*RCA, widziałem ostatnio taki w markecie za mniej niż chyba 10zł a elektronicznym za 5zł...
            najtańszego syfu nie kupuj... Pisałem już, wydaj 20-50zł na przyzwoity kabel, ale nie 100zł...

Skomentuj

Czaruję...
            X