Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TDA1554q - przeróbka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

TDA1554q - przeróbka

Witam. Posiadam WZMACNIACZ audio na TDA1554q. Tu pojawia się moje pytanie: Czy ze wzmacniacza 2x22W (4 ohm) można zrobić 1x 40-44W ? Jeśli tak to w jaki sposób ? Pozdrawiam Sewes

raczej się nie da bo to już jest wersja zmostkowana 4x11W do 2x22W

Skomentuj

A czy z dwóch tych wzmacniaczy można złożyć jeden ale mocniejszy ? (posiadam 2 sztuki - oby dwie grające) 4 wyjścia w sumie.

Skomentuj

to nie prościej Ci kupić TDA7294 i zrobić na tej kostce wzmacniacz?

Skomentuj

TDA7294 ? Ten wzmacniacz (1554q) pracuje z akumulatora. TDA7294 potrzebuje symetryczne zasilanie to raz a 2 i tak dałby mi pewnie podobną moc przy zasilaniu 12-14v (tda7294 jest chyba od 10V - o ile się nie mylę)

Skomentuj

najwięcej co można uzyskać bez budowy przetwornicy to rzekome 70W z kostki tda1562
            ale nie polecam.... tzn gra to owszem, ale szału nie robi
            nada się od biedy do napędzenia jakiejś tuby typu multimegachinabasspower... :mrgreen:

Skomentuj

Nic nowego nie wchodzi w grę. Po prostu chciałem zapytać czy jest taka możliwość wykorzystania tego co mam. A więc 2 układów (2 oddzielne wzmacniacze po 2x22W) nie da się tez połączyć ? Dwie kostki TDA1554q - nie jedna.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sewes
                nie da się tez połączyć ?
                nie da się

Skomentuj

Zamieszczone przez Sewes
                  Po prostu chciałem zapytać czy jest taka możliwość wykorzystania tego co mam.
                  Oczywiście że jest, tylko pewnie nie do konca tak jak być tego chciał.

Daj jedną kostkę na kanał lewy, drugą na prawy i wsio - oczywiście jeśli masz możliwość "niezależnego" zasilania głośnika niskośredniotonowego i wysokotonówki (zakładając że masz dwudrożniaka).

Nie masz takiej możliwości?

To nawet lepiej - masz okazję kolumienki przerobić na aktywne (choć budowa "aktywniaków" na tych tadeuszach to lekkie przegięcie)

Skomentuj

Czaruję...
                  X