Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Aktywny filtr dolnoprzepustowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Aktywny filtr dolnoprzepustowy

Witam. Poszukuję projektu jakiegoś DOBREGO filtru DP do subwoofera. Ten ze strony DIYAudio (główna) - słyszałem, że nie jest jakiś świetny, a nawet w miarę dobry. Co polecacie ? Nie zależy mi aby coś było super ekstra i miało 20 potencjometrów . Chodzi mi o zwykły a za razem dobry aktywny filtr DP do suba. Pozdrawiam Sewes

Wszystkie filtry sa takie same, roznic sie moga zakresem regulacji. Jak chcesz taki z bajerami to mam taki z przelacznikiem nachylenia 12/24dB, plynna faza itd, jest tez system autowlaczenia.

Skomentuj

Ja mam podobną prośbę, z tym że potrzebuję subsonika do samochodu. Problem w tym, że wszystkie filtry jakie znalazłem mają symetryczne zasilanie, a nie chcę rozbierać wzmacniacza. Pomóżcie mi proszę coś znaleźć. Lipa, bo dużo starych linków w necie jest nie aktywnych. Może ktoś z was ma w swojej kolekcji jakiś ciekawy filtr do wykonania? najlepiej regulowany

Skomentuj

Zasilanie niesymetryczne to zadne problem i da sie uklad przerobic. Klopot w tym ze ukald z zasilaniem neisyemtrycznym bedzie mial wspolna mase zasilania i sygnalowa i zaczna Ci sie broblemy z buczeniem i sprzezeniami.

Skomentuj

W sumie to już kupiłem sobie fajny piecyk z porządną aktywną zwrotą i potrzebuję jedynie filtr subsoniczny. Konkretnie tylko ma on odcinać dolne pasmo do 30Hz nic więcej. Czy taki filtr również musiałby mieć symetryczne zasilanie? Ktoś mógłby podrzucić jakiś schemacik?

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
            Jak chcesz taki z bajerami to mam taki z przelacznikiem nachylenia 12/24dB, plynna faza itd, jest tez system autowlaczenia.
            Możesz coś więcej o swoim filtrze powiedzieć, może pokazać ? Też jestem na etapie poszukiwania filtra najlepiej ze spadkiem właśnie 24dB, a Questera filtra się chyba nie doczekam... :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez kremien
              ............potrzebuję jedynie filtr subsoniczny. Konkretnie tylko ma on odcinać dolne pasmo do 30Hz nic więcej. Czy taki filtr również musiałby mieć symetryczne zasilanie? Ktoś mógłby podrzucić jakiś schemacik?
              http://tinyurl.com/2vcvcw4

Skomentuj

Zamieszczone przez marusmk
                Zamieszczone przez kremien
                ............potrzebuję jedynie filtr subsoniczny. Konkretnie tylko ma on odcinać dolne pasmo do 30Hz nic więcej. Czy taki filtr również musiałby mieć symetryczne zasilanie? Ktoś mógłby podrzucić jakiś schemacik?
                http://tinyurl.com/2vcvcw4
                No fajnie, widziałem ten projekt. Byłoby ok, gdyby ten filterek miał zasilanie 12V, a on ma symetryczne, a przyznaję się, że nie umiałbym tego przerobić. Jakbym miał gotowca to bym sobie jakoś poradził

Skomentuj

Czaruję...
                X