Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kenwood DP-2050 - Problem z odtwarzaniem płyt

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kenwood DP-2050 - Problem z odtwarzaniem płyt

Witam. Posiadam wyżej wymieniony odtwarzacz. Podczas słuchania muzyki po ok. 5 - 10 min. przy przełączaniu piosenek gubi ścieżkę i stopuje muzykę. Raz zdjąłem obudowę i włączyłem muzykę. Odtwarzacz grał ponad godzinę, często zmieniałem piosenki i nie było tego problemu. Założyłem obudowę z powrotem. Przy następnym słuchaniu problem wrócił. Co może być tego przyczyną?

zdjęcie

Co może być tego przyczyną?
    Obudowa? Sprawdź czy dolna powierzchnia obudowy nie ociera o mechanizm płyty. Miałem kiedyś z tym problem w odtwarzaczu DVD z Manty. Spróbuj przeczyścić laser.

Skomentuj

Sprawdź czy dolna powierzchnia obudowy nie ociera o mechanizm płyty.
      Nie ociera :) A lasera nie czyściłem. Można użyć do tego patyczków do uszu nasączonych alkoholem izopropylowym?

Skomentuj

najlepiej tak jak piszesz i dobrze zeby to byl alkohol izopropylowy a nie wodka czy jeszcze gorzej spirytys bo moze Ci wypalic soczewke

Skomentuj

Jeszcze nie czyściłem i jest coraz gorzej. Odtwarzacz ciągle gubi ścieżki :/
          Mam nadzieję, że czyszczenie pomoże bo nie mam zamiaru wydawać 5 dych na laser :/

Skomentuj

:shock:

Ja wszystko zawsze spirytusem salicylowym czyszczę :grin: Tzn w starej wieży mi co jakiś czas płyt nie chce odtwarzać, bo zakurzona no to co jakiś czas soczewkę spirolkiem na patyczku do uszu Już wiem, dlaczego muszę to robić ostatnio coraz częściej! he he

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
              Ja wszystko zawsze spirytusem salicylowym czyszczę :grin:
              Łomatko! Dobrze ze nie denaturatem albo nalewka babuni :mrgreen:
              Izopropanol jest w tym przypadku niezastapiony.

Skomentuj

Chyba po części problem wynikał z krzywego łożyska :) Naprostowałem je trochę i pomogło. Fakt, czasem jest problem, że nie chce przełączyć ścieżki, ale to chyba laser. Zobaczymy jak trochę pogra.

Skomentuj

Odświeżam. Znowu mam problem. Jak kompakt nie może znalesc ścieżki to nagle płyta się zatrzymuje i zaczyna kręcić do tyłu na max obrotach. Cały kompakt wtedy głupieje.
                  Znalazłem pod laser trzy pr-ki. Podobno można nimi wyregulować kompakt, ale nie wiem, która do czego służy. laser to kss240a.

Skomentuj

Na mój gust to nie laser jest tutaj winny. Najprawdopodobniej siada servo, lub przegrzewa się któryś z tranzystorów odpowiedzialnych za sterowaniem laserem. Sprawdź temperatury w odtwarzaczu i przeczyść laser. Jeśli masz konto na AS to zapytaj użytkowników: Molibden lub piotrek608
                    Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                    Grado SR125i

Skomentuj

Czaruję...
                    X