Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prosty filtr dolno przepustowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Prosty filtr dolno przepustowy

Witam
    Potrzebuje schematu prostego filtra dolnoprzepustowego (obojętnie czy będzie pasywny czy aktywny byle był prosty w budowie) do subwoofera. Filtr ma obcinać częstotliwości powyżej 70hz dobrze by było jak by miał regulacje. W subie będzie głośnik GDN 30/60/1 wiem, że on jest nie najlepszym głośnikiem na suba ale do małego pokoju wystarczy. Do tego mam wzmacniacz KENWOOD SS-3300 90W na każde wyjście, na suba ma odzielne wyjście.

a poszukać to się nie chciało?
    zobacz sobie na stronie głównej

Skomentuj

Napisz jeszcze czym bedziesz napedzal samego suba. z tego co widze Kenwood ma wyjscie niskopoziomowe, czyli na subwoofer aktywny.

Chcesz schemat, ale czy masz doswiadczenie w lutowaniu i uruchamianiu ukladow? Po pytaniu odnosze wrazenie, byc moze bledne, ze nie. Moze lepszym rozwiazaniem jest zakup gotowego modulu, badz KITu.

Skomentuj

Czyli potrzebny mi jest oddzielny wzmacniacz do suba tak? Myślałem że wystarczy mi sam filtr. Co do lutowania to będzie mój pierwszy układ dlatego chciałem żeby był prosty, ale jakby coś nie wychodziło to mam brata który na studiach zajmował się składaniem układów to by mi pomógł.

Czyli najlepiej będzie jak stworze takie coś:
        http://diyaudio.pl/portal.php?show=33
        lub
        http://diyaudio.pl/portal.php?show=34

Myślę że ten pierwszy będzie dla mnie łatwiejszy do zrobienia.

Skomentuj

Witam, jeśli to twoja pierwsza przygoda z lutowaniem to możesz zrobić pojedynczy TDA, ale jeśli masz możliwość skorzystania z pomocy brata to lepiej zrób mostek, ma troche więcej elementów ale efekt będzie lepszy.

Skomentuj

Spróbuje zrobić ten drugi, to kiedyś się przyda do lepszego głośnika. Jeszcze tylko zobacze jak z częściami u mnie w sklepie. Chyba że znacie jakiś sklep internetowy gdzie kupie wszystkie te części.

Skomentuj

Jak to Twoj pierwszy uklad elektroniczny to za trudny wybrales. Lepiej poszukaj jakiegos gotowca albo chociaz zestawu do samodzielngo montazu z plytka i wszystkimi elementami.

Skomentuj

Czaruję...
              X