Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybor wkładki do Unitry G 8010

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wybor wkładki do Unitry G 8010

Witam :)

Może wątek zaczne od wypisania sprzętu, który gra

Unitra G 8010
    Sony 570ES
    Glosniki DIY:
    Zaczerpniete z Drakul
    3-way na GDN 20/80/2, GDM 10/80/2, i GDWK 10/80/7

Mam tą unitre w ładnym stanie, wszystko sprawne, wkładka MF-100, nowa igła, ale po odsłuchach wiem, że brzmi to troche płasko
    Na nową wkładke chciałbym przeznaczyc nie wiecej niż 150 zł, chyba że coś było by warte dołożenia paru złotych, ale znowu nie chce ładować niewiadomo ile pieniedzy na wkładke do 30 letniej unitry.

Słucham głownie Parov Stelar, Bonobo, Propellerheads, czyli klimaty w stylu Jazz/Swing/Electronic, Downtempo, House

Z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam Robert

MF-100 sprzedaj na allegro ! Dostaniesz za nią nawet 60-70 zł. Szkoda uszu na MF'kę.
    Moja rada -
    szukaj na allegro używanego Shure'a V15 i do tego kupisz nową igłę - może być zamiennik. są po 50 zł ale i tak grają rewelacyjnie.
    Jak chcesz nówkę to polecam popularną i dość przyzwoitą w swojej cenie AT-95 lub AT-91. Moim zdaniem gra ostrzej niż V15 ale i tak bije na łeb to badziewie jakim jest MF.

Skomentuj

AT-95 sam mogę polecić, gra bardzo przyzwoicie. Po zakupie wkładki nie zapomnij o prawidłowym skalibrowaniu, od tego też zależy jak gramofon gra, choć nie wiem czy w G 8010 będzie możliwe dokładne skalibrowanie.

Skomentuj

dzieki bardzo za odpowiedzi :)

myślałem nad at-95, za 100 zl moge kupic nową moglby ktos opisać jak gra ? chodzi o to ze moje kolumny są przesycone średnimi i wysokimi tonami, wiec albo chce wkładke ktora gra bardziej basowo, albo jakoś przerobić zwrotnice, żeby wytłumić bardziej średnie i wysokie tony

to jest schemat zwrotnic w moich glosnikach (schemat by zajaranyy, kopia marka w)

http://zajaranyy.fm.interia.pl/strona/images/21.jpg

jak myślicie, może by zmienić troche rezystory na wiekszy opor, żeby bardziej wytlumić srodek i gore. niestety moja wiedza z zakresu elektroniki wystarcza żeby zmontować taką zwrotnice, co zrobiem, ale żeby ją zmodyfikować to już nie. nawet sam zajarany ( strona : http://zajaranyy.fm.interia.pl/ ) napisał że te zwrotnice za malo tłumią góre i środek.

z gory dzieki za odpowiedzi i pomoc :) szczegolnie w wypadku, ze posta pisałem w bardzo relaksacyjnym stanie :) pozdrawiam

Skomentuj

siemka

wyciągnąłem z piwnicy zapomniany G8010 i chcę go wskrzesić, ogólnie chyba wszystko działa tylko brakuje wkładki i tego koszyka całego do którego się ją instaluje, czy taki zestaw będzie pasował
          headshell + wkładka ???

myślicie że warto wogóle wkładać w niego tyle pieniędzy czy lepiej kupić wkładkę at-95 i jakiś tani uchwyt ( widziałem reloopa za ok 45zł)

Skomentuj

Aktualnie posiadam wkladke AT-95 w Bernardzie GS-465 - gra poprawnie, szczegolowo, ładne wysokie tony. Mi to wystarcza

Skomentuj

Czaruję...
            X