Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy ktoś ma schemat zwrotki do 2x GDM/N?14 SCX i 1x PJ ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy ktoś ma schemat zwrotki do 2x GDM/N?14 SCX i 1x PJ ??

Tak jak w temacie potrzebuję schemacik do kolumny centralnej na tych głośnikach. Byłbym wdzięczny za pomoc :)

I jeszcze pytanie, czy do centralki i monitorków dać GDN czy GDM ?

Schematy masz do GDN; GDM to średniotonowiec - pomyśl i sam sobie odpowiedz który wykorzystać

Schematu 2xGDN + PJ raczej nikt Ci nie podsunie bo pewnie nikt czegoś takiego nie robił - kiedyś był już temat o takim zestawie i wniosek z całej rozmowy był taki, że jest to rozwiązanie właściwie nie warte zachodu. Rozumiem, że chodzi Ci o to, że kolumnę centralną chcesz zrobić leżącą i chcesz mieć ją symetryczną - w takim razie polecam wykonanie membrany biernej. Tylko jedna uwaga: ja robię teraz jednemu gościowi taką kolumnę (membrana wykonana z posklejanych części głośnika) i stwierdzam, że do poprawnego zestrojenia MB wręcz niezbędny jest pomiar impedancji bo tutaj strojenie i testowanie nie jest tak proste i "oczywiste" jak w przypadku "rułki" - nie jest to jakoś mocno skomplikowane ale bez pomiarów może trwać długo. Brzmi całkiem fajnie.

Skomentuj

Dzięki za odpowiedź. Dokładnie chcę zrobić leżącą kolumnę centralną z symetrycznymi głośnikami. Znalazłem gdzieś tak jak mówisz projekt z membraną bierną i najprawdopodobniej tak też zrobię :) Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Gdyby ktoś miał jakieś projekty takich centralek z MB to prosiłbym o linki :)

Skomentuj

Czaruję...
      X