Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Końcówka do subwoofera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez joy_pl
    A co w nim jest niedokończone, chodzi o pełen opis, czy jeszcze jakieś zmiany w konstrukcji (uproszczenie?)?
    Wersja do publikacji jest prostrza, nie ma limitera mocy i tak jak ta powyzej stabilizatora +-12V do preampu. Osobnej publikacji wymaga zewnetrzny ukald zabezpeizcen ktory wyszedl nieco rozbudowany dlatego chce wyslac prostrza konstrukcje i to wlasnie do niego musze zrobic nowy opis.

Skomentuj

http://sites.google.com/site/quasisd...es/nmos350-500 co sądzicie o tym ?? i czy przy mniejszym napięciu zasilania mogę użyć te moje tranzystory ?? bez żadnych zmian ??

Skomentuj

A może ciut na łatwiznę:
        http://allegro.pl/modul-wzmacniacza-...285789234.html
        zapytaj gościa czy ma jakąś końcówkę mono ciut mocniejszą( na innych aukcjach ma jedną bez podanej mocy i jedną 2x300W, myślę że warto się zainteresować...

Skomentuj

chce samemu coś nowego zrobić - lubię dłubać i jakoś bardzo spodobało mi się to co wkleiłem w poprzednim wpisie i chętnie tamtą końcówkę wykonam jak się nada do suba i ogólnie jak dobra jest... - akurat mam 6 szt tranzystorów a tyle tam potrzeba i chyba większość pozostałych elementów...

[ Dodano: 2010-10-31, 21:42 ]
          i co myślicie o tym do zasilania kolumn na 2xhds180exc ??
          myślę że przy niższym napięciu zasilania tak by osiągnąć 200-250W było by ok co wy na to ??

Skomentuj

A po co chcesz pakować do końcówki aż 3 pary tych tranzystorów? Chcesz go obciążać 1 Ohm?
            Je żeli chcesz koniecznie wykorzystać te tranzystory i uzyskać moc powyżej 300W przy 4 Ohm, to jedynym wyjściem jest układ mostkowy...

Skomentuj

3 pary bo tak jest w płytce robione a tyle akurat mam w domu tranzystorów IRFP150N - ile z nich wycisnę przy zasilaniu +-50V ?? i Przy ilu OHM najmniej będzie mógł mieć głośnik z tym wtedy pracujący osiągając ile wat przy ilu ohm ??

Skomentuj

Czaruję...
              X